αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ «κανόνας του πιγκουίνου» που εφαρμόζουν τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη για να πείθουν τους άλλους

Ο «κανόνας του πιγκουίνου» που εφαρμόζουν τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη για να πείθουν τους άλλους

Ο δείκτης συναισθηματικής νοημοσύνης μας (Emotional Intelligence), ή αλλιώς EQ, καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα, τόσο τα δικά μας, όσο και των άλλων και μπορεί να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στον καθορισμό της ευτυχίας και της επιτυχίας μας.

Τα άτομα με υψηλό EQ εφαρμόζουν διάφορες τεχνικές για να παίρνουν καλύτερες αποφάσεις ή για το πώς να διαχειρίζονται καλύτερα τα συναισθήματά τα δικά τους και των άλλων. Μάλιστα υπάρχει ένας ιδιαίτερος κανόνας που εφαρμόζουν.

Ερευνητές του πανεπιστημίου της California, Berkeley, μελέτησαν το κατά πόσο οι συμμετέχοντες μπορούν να κατανοήσουν και να δώσουν ίδιο ορισμό για μερικές από τις πιο κοινές λέξεις. Μία από τις λέξεις που χρησιμοποίησαν στην έρευνά τους, ήταν η λέξη «πιγκουίνος». Μπορεί να νομίζεις ότι όλοι θα σκέφτονταν το ίδιο στο άκουσμα αυτής της λέξης, αλλά όχι! Η ερευνητική ομάδα συνέλεξε περίπου 30 διαφορετικούς ορισμούς για τον πιγκουίνο ενώ στους συμμετέχοντες δόθηκαν κι άλλα ουσιαστικά, τα οποία κλήθηκαν να περιγράψουν. Αυτοί που έγιναν πιο πειστικοί κατά την περιγραφή τους, είχαν κάνει πολύ προσεκτική επιλογή του λεξιλογίου τους.

Η πιθανότητα δύο άνθρωποι να δώσουν τον ίδιο ορισμό για τον πιγκουίνο, είναι γύρω στο 12%

Κάπως έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε ο «κανόνας του πιγκουίνου», τον οποίο αποδείχθηκε πως χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη για να πείσουν το κοινό τους. Γιατί; Ακριβώς επειδή σκέφτονται προσεκτικά ποιες λέξεις θα χρησιμοποιήσουν για να αποδώσουν τον ορισμό που έχουν στο μυαλό τους για μια λέξη, όπως για το θαλάσσιο πτηνό.

Πέρα από τις λέξεις, τα άτομα με υψηλό EQ επιλέγουν τις φράσεις εκείνες που δίνουν στην επιχειρηματολογία τους επιπλέον αυτοπεποίθηση και δυναμική. Κάνε την αρχή, περιγράφοντας έναν πιγκουίνο και σκέψου προσεκτικά πριν μιλήσεις για να πείσεις τους άλλους να δουν μέσα από τα μάτια σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − 3 =