αρχικηVIRALΟ κανόνας 60/30 που πρέπει να εφαρμόζεις μετά την δουλειά

Ο κανόνας 60/30 που πρέπει να εφαρμόζεις μετά την δουλειά

Ναι, μπορεί να είσαι κουρασμένος μετά την δουλειά. Ωστόσο, ο χρόνος που μεσολαβεί από την στιγμή που φεύγεις από το γραφείο μέχρι που κοιμάσαι, δεν πρέπει να περνά ανεκμετάλλευτος.

Αν εκμεταλλευτείς σωστά αυτό το διάστημα κάνοντας κάτι δημιουργικό, μπορείς να βελτιώσεις όχι μόνο την ευεξία και την αυτοπεποίθησή σου, αλλά και την αποδοτικότητά σου. Και να πας στο επόμενο επίπεδο.

Όπως εξηγεί ο Thomas Oppong, αρθρογράφος της HuffPost και του Business Insider, ακριβώς επειδή δεν μπορείς να τα προλάβεις όλα, είναι χρήσιμο να εφαρμόζεις τον κανόνα 60/30.

Τα δεδομένα απλά: Από σήμερα και για τις επόμενες 30 ημέρες, όταν γυρνάς από το γραφείο, αφιέρωνε 60 λεπτά του χρόνου σου σε αυτό που θεωρείς ότι είναι το καλύτερο για εσένα και μην αφήσεις τίποτα να σου αποσπά την προσοχή. Επέλεξε, δηλαδή, μια δραστηριότητα.

Αν πιστεύεις ότι δεν μπορείς να αφιερώνεις 60 λεπτά την ημέρα, δοκίμασε τα 30. Αν πάλι νομίζεις ότι η ώρα μετά τη δουλειά δεν λειτουργεί για εσένα, δοκίμασε να ασχοληθείς με αυτό που θέλεις πριν πας στο γραφείο.

Να θυμάσαι ότι αυτό που έχει σημασία είναι τα μικρά βήματα και η συνέπεια. Και πως όσο αργή και αν είναι η πρόοδος, παραμένει πρόοδος. Γι΄αυτό προσπάθησε να αφιερώνεις μία ή έστω μισή ώρα την ημέρα προκειμένου να ασχοληθείς με πράγματα που αυξάνουν τη δημιουργικότητα και κατ’ επέκταση την αποδοτικότητά σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × four =