αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ καθηγητής του MIT Κωνσταντίνος Δασκαλάκης θα βρεθεί για ομιλία στην Ξάνθη

Ο καθηγητής του MIT Κωνσταντίνος Δασκαλάκης θα βρεθεί για ομιλία στην Ξάνθη

Μετά από αρκετές ομιλίες στην Αθήνα, ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης θα βρεθεί στην Ξάνθη. Το Foundation Sciacca (διεθνής πολιτιστικός οργανισμός) με τη συνεργασία του Δήμου Ξάνθης  και του ΔΠΘ φέρνουν στη πόλη της Ξάνθης τον διακεκριμένο επιστήμονα και καθηγητή του ΜΙΤ.

Ο διεθνούς φήμης επιστήμονας θα παρευρίσκεται στη Ξάνθη στις 16 και στις 17 Ιανουαρίου ενώ την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου έχει οριστεί ομιλία του στην αίθουσα του αμφιθεάτρου “Καραθεοδωρή” της Πολυτεχνικής Σχολής του Δ.Π.Θ.

Το Βιογραφικό του

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης (γεν. 29/04/1981) είναι Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του ΜΙΤ και μέλος του Εργαστηρίου Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT. Το 2018 διακρίθηκε με το περίβλητο Βραβείο Νεβάνλινα από την διεθνή ένωση μαθηματικών.

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης έχει διακριθεί με το βραβείο «ACM Doctoral Dissertation Award» το 2008 από τον διεθνή οργανισμό ΑCΜ Αssociation for Computing Μachinery για τη διδακτορική του διατριβή. Έχει επίσης διακριθεί με το βραβείο Kalai το 2008, όπως επίσης και με την περίβλητη υποτροφία Sloan Fellowship το 2010.

Το 2018 ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης βραβεύτηκε με το Βραβείο Νεβάνλινα για «τη συνεισφορά του στην κατανόηση της υπολογιστικής πολυπλοκότητας θεμελιωδών προβλημάτων σχετικά με αγορές, δημοπρασίες, ισορροπίες και άλλες οικονομικές δομές». Το 2018 επίσης διακρίθηκε και με το βραβείο Simons Foundation Investigator award που δίνεται σε «κορυφαίους επιστήμονες στα πιο παραγωγικά τους χρόνια».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × one =