αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ καθένας πλέον μπορεί να γίνει προγραμματιστής με την ΑΙ, λέει ο CEO της Nvidia

Ο καθένας πλέον μπορεί να γίνει προγραμματιστής με την ΑΙ, λέει ο CEO της Nvidia

Η τεχνητή νοημοσύνη οδηγεί σε ένα νέο τοπίο: Ο καθένας μπορεί τώρα να γίνει προγραμματιστής υπολογιστών καθώς το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να μιλά στον υπολογιστή, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang.

Δεν θα χρειάζεται πλέον οι προγραμματιστές να γράφουν γραμμές κώδικα για να εμφανίζει τελικά το γνωστό “fail to compile” λόγω του ερωτηματικού που λείπει.

Η μετοχή της Nvidia εκτινάχθηκε την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω ευφορίας των επενδυτών για την τεχνητή νοημοσύνη, με την εταιρεία – που είναι η βασική προμηθεύτρια chips και υπολογιστικών συστημάτων για την ΑΙ – να γίνεται η μεγαλύτερη σε κεφαλαιοποίηση παγκοσμίως στον κλάδο των ημιαγωγών, με την αξία της να πλησιάζει το 1 τρισ. δολάρια.

Επανάσταση στους υπολογιστές

Μιλώντας σε χιλιάδες κόσμο στο φόρουμ στην πόλη Ταϊπέι, ο Huang δήλωσε ότι η ΑΙ είναι η μεγάλη επανάσταση στους υπολογιστές. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είμαστε σε μία νέα εποχή υπολογιστών», είπε. Ο Huang γεννήθηκε στη νότια Ταϊβάν και στη συνέχεια μετανάστευσε με την οικογένειά του στις ΗΠΑ όταν ήταν παιδί.

«Κάθε εποχή των υπολογιστών μπορούσε κανείς να κάνει διαφορετικά πράγματα που δεν ήταν δυνατά πριν και η τεχνητή νοημοσύνη σίγουρα είναι μία τέτοια περίπτωση», πρόσθεσε.

«Ο πήχης για τον προγραμματισμό είναι απίστευτα χαμηλός. Κλείσαμε το ψηφιακό χάσμα. Ο καθένας είναι προγραμματιστής τώρα, το μόνο που χρειάζεται είναι να πεις κάτι στον υπολογιστή», είπε.

«Ο ρυθμός της προόδου, επειδή είναι τόσο εύκολη η χρήση του, είναι ο λόγος για την τόσο ταχεία ανάπτυξή του. Αυτό θα αφορά κυριολεκτικά κάθε κλάδο».

Τα chips της Nvidia βοήθησαν εταιρείες, όπως τη Microsoft, να εντάξουν στα μοντέλα τους χαρακτηριστικά που μοιάζουν με ανθρώπινα για την αναζήτηση μηχανών όπως της Bing.

O Huang έδειξε τι μπορεί να κάνει η ΑΙ, όπως ένα πρόγραμμα για να γραφτεί ένα σύντομο τραγούδι ποπ που υμνεί τη Nvidia με μόνο λίγες λέξεις για οδηγία.

Παρουσίασε αρκετές νέες εφαρμογές, μεταξύ των οποίων μία εταιρική σχέση με τη μεγαλύτερη διαφημιστική ομάδα στον κόσμο WPP για περιεχόμενο ψηφιακών διαφημίσεων με χρήση της generative AI.

Στην πρώτη δημόσια ομιλία του μετά την πανδημία, ο Huang παρουσίασε μια νέα πλατφόρμα υπερυπολογιστή με τεχνητή νοημοσύνη με το όνομα DGX GH200 και στόχο τη δημιουργία generative AI models. Όπως εξηγεί το CNBC, το Generative AI είναι ένας τύπος τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να παράγει διάφορους τύπους περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων κειμένου, εικόνων, ήχου και συνθετικών δεδομένων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + eighteen =