αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ ιδρυτής… έξω από την εταιρία του: Απολύθηκε ο Μάνος Δομαζάκις από την Creta Farms

Ο ιδρυτής… έξω από την εταιρία του: Απολύθηκε ο Μάνος Δομαζάκις από την Creta Farms

Εκτός της Creta Farms βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ο κ. Μάνος Δομαζάκις, εκ των ιδρυτών της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας, μετά την εκπαραθύρωσή του από την εταιρεία, όπως αναφέρουν στο Capital.gr πηγές με γνώση.

Με την φυσική “έξοδο” και του Μάνου Δομαζάκι από την αλλαντοβιομηχανία “κόβεται” ο τελευταίος φυσικός δεσμός που συνέδεε την κρητική αλλαντοβιομηχανία με τους ιδρυτές της. Είχε προηγηθεί προ μηνών η αποπομπή του Τάκη Δομαζάκη, όταν κατά τη διάρκεια μιας επεισοδιακής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Creta Farms, ο Μάνος Δομαζάκις είχε καταφέρει να τον εξοστρακίσει από διευθύνονται σύμβουλο και μέλος του δ.σ. της εταιρείας. Σε εκείνη τη συνεδρίαση είχαν ακούστηκαν βαριές κουβέντες μεταξύ των δύο αδελφών Δομαζάκη (ι) ενώ είχε αποφευχθεί και θερμό επεισόδιο με άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Σε ό,τι αφορά στην “ταμπακέρα”, δηλαδή στην προσπάθεια εξυγίανσης της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το αργότερο μέχρι την Παρασκευή αναμένεται η απόφαση των Τραπεζών επί της πρότασης του κ. Δ. Βιντζηλαίου της Impala η οποία έχει προκριθεί. Ήδη δύο από τις Τράπεζες που εμπλέκονται ως πιστωτές με την Creta Farms έχουν ανάψει το πράσινο φως στη συγκεκριμένη πρόταση εξυγίανσης.

Την ίδια στιγμή συντάσσεται το σχέδιο εξυγίανσης το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί από την έκτακτη γενική συνέλευση της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας η οποία έχει ορισθεί να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στα κεντρικά γραφεία της στο Ρέθυμνο. Στόχος είναι η αίτηση εξυγίανσης της με βάση το άρθρο 106 β&δ του Πτωχευτικού Κώδικα να κατατεθεί παραμονές Χριστουγέννων, δηλαδή την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης την ερχόμενη Δευτέρα δεν αποκλείεται να παιχτεί ένα ακόμη επεισόδιο αυτή τη φορά όχι μεταξύ των αδελφών Δομαζάκη (ι), αλλά μεταξύ των αδελφών Δομαζάκη (ι) και των Τραπεζών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα δύο αδέλφια δεν αποκλείεται να διεκδικήσουν να έχουν λόγο στη γενική συνέλευση υποστηρίζοντας ότι ελέγχουν ποσοστό άνω του 33,33%, δηλαδή πάνω από τη καταστατική μειοψηφία και να αμφισβητήσουν τη δυνατότητα των Τραπεζών να ασκήσουν τα δικαιώματα ψήφου. Οι προθέσεις του κ. Τάκη Δομαζάκη έχουν γίνει ήδη γνωστές στις Τράπεζες και δη στην Εθνική Τράπεζα.

Σε απαντητική επιστολή που απέστειλε προς την Εθνική ο Τάκης Δομαζάκης αμφισβητεί τη δυνατότητα των τραπεζών να ασκήσουν αυτές τα δικαιώματα ψήφου που έχει, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν τηρήσει τους όρους του MoU που υπεγράφη μέσα στο καλοκαίρι.

Σε ό,τι αφορά στο σχέδιο εξυγίανσης, αν και δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες του, πληροφορίες του Capital.grαναφέρουν πως η πρόταση του Βιντζηλαίου προβλέπει “κούρεμα” 58,5% στο άνοιγμα ύψους 109 εκατ. ευρώ που έχει σήμερα η κρητική αλλαντοβιομηχανία στις Τράπεζες.

Δηλαδή ο Δ. Βιντζηλαίος αναλαμβάνει να πληρώσει το 41,5% που έχει η Creta Farms προς τα πιστωτικά ιδρύματα σε βάθος 10ετίας ενώ προτίθεται να “ρίξει” στην αλλαντοβιομηχανία και 20 εκατ. ευρώ.

Γενναίο προβλέπεται ότι θα είναι και το “κούρεμα” προς τους προμηθευτές και το Δημόσιο (εφορία και ασφαλιστικά ταμεία) με κάποιες πηγές να εκτιμούν ότι θα ξεπεράσει αυτό του “κουρέματος” προς τα πιστωτικά ιδρύματα αφού πέραν από το κούρεμα στο κεφάλαιο για τις οφειλές προς τους προμηθευτές προβλέπεται διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων για τα χρέη προς το Δημόσιο.

Αντίστοιχο μοντέλο εξυγίανσης είχε “τρέξει” και στην περίπτωση της Jet Oil αλλά και στην περίπτωση της Ένωσης Πεζών όπου διαγράφηκαν στο σύνολό τους τόκοι και προσαυξήσεις και η αποπληρωμή έχει ορισθεί να ολοκληρωθεί σε 180 άτοκες μηνιαίες δόσεις δηλαδή σε 15 χρόνια στην περίπτωση της Ένωσης Πεζών και σε βάθος 20ετίας στην περίπτωση της Jet Oil.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + 19 =