αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ εμβληματικός κινηματογράφος ΙΝΤΕΑΛ μετατρέπεται σε ξενοδοχείο

Ο εμβληματικός κινηματογράφος ΙΝΤΕΑΛ μετατρέπεται σε ξενοδοχείο

Σε ξενοδοχείο μετατρέπεται ο κινηματογράφος ΙΝΤΕΑΛ στην Αθήνα. Το ιστορικό κτίριο του κινηματογράφου στην Πανεπιστημίου, συνολικής επιφάνειας 829,50 τ.μ., που έχει ιστορία περίπου ενός αιώνα, μαζί με άλλα παρακείμενα κτίρια συνολικής επιφάνειας 7.945 τ.μ., ενοικιάστηκαν για εκμετάλλευση από την εταιρία «Ξενοδοχεία Ελλάδος Mitsis Company AE» προκειμένου να μετατραπούν σε ξενοδοχείο.

Η απόφαση επήλθε με δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό που διενεργήθηκε στις 23 Νοεμβρίου του 2022.

Σε ξενοδοχειο μετατρεπεται ο ΙΝΤΕΑΛ

Ο σκηνοθέτης και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων με την Ανοιχτή Πόλη, Κυριάκος Αγγελάκος σε ανάρτηση του αναφέρει:

«H τύχη του ΙΝΤΕΑΛ αποφασίστηκε. Το ακίνητο της Πανεπιστήμιου πήρε η εταιρεία “Ξενοδοχεία Ελλάδος Mitsis Company AE” για να το μετατρέψει σε ξενοδοχείο. Κανένας αρμόδιος δεν άκουσε τις φωνές και τις προτάσεις σύσσωμης της κινηματογραφικής κοινότητας, του συνόλου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων και των πολίτων που ζητούσαν από τα αρμόδια υπουργεία να κριθεί το ΙΝΤΕΑΛ (με ιστορία ενός αιώνα) διατηρητέο ως προς τη χρήση. Η ειρωνεία είναι ότι το ομώνυμο εστιατόριο, με κατεβασμένα τα ρολά εδώ και 10 χρόνια, έχει κριθεί διατηρητέο ως προς τη χρήση και είναι εκτός λειτουργίας, ενώ ο κινηματογράφος ΙΝΤΕΑΛ, ένας από τους ελάχιστους σε λειτουργία φάρους του κινηματογραφικού πολιτισμού θα κλείσει.

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού κ. Γιατρομανωλάκης κρύβεται, λες και το μέιζον αυτό θέμα δεν τον αφορά, δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του. Αλλά κάποτε ξεσήκωσε τον κόσμο όταν “ανακάλυψε και έσωσε από βέβαιη καταστροφή” χαμένους θησαυρούς του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου που κινδυνεύαν να χαθούν από διαρροή χημικών στα υπόγεια της Cinemagic. Μέχρι που αυτός, ως άλλος Indiana Jones, επενέβη και τις έσωσε. Ακόμα γελάμε με το φιάσκο. Ο Γιατρομανωλακης θα μπορούσε με τη Μενδώνη να χαρακτηρίσουν τους ελάχιστους εναπομείναντες ιστορικούς κινηματογράφους της Αθήνας διατηρητέους ως προς τη χρήση και να τους σώσουν από την μετατροπή τους σε ξενοδοχεία. Όπως έκανε η Μελίνα Μερκούρη με τους θερινούς κινηματογράφους και απέτρεψε από το να γίνουν γκαράζ ή πολυκατοικίες. Αλλά τι συγκρίνω; Τη Μέλινα με τη Μενδώνη και τον Γιατρομανωλάκη; Είναι μεγέθη απολύτως εκτός σύγκρισης».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 8 =