αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Ο δρόμος για να μετατρέψεις μια ιδέα σε εταιρία δισεκατομμυρίων»: Εξηγεί ο businessman που έχει ιδρύσει 8 επιχειρήσεις

«Ο δρόμος για να μετατρέψεις μια ιδέα σε εταιρία δισεκατομμυρίων»: Εξηγεί ο businessman που έχει ιδρύσει 8 επιχειρήσεις

Κάθε νέος επιχειρηματίας θέλει να δει την επιχείρηση του να αναπτύσσεται. Αν όλα πάνε καλά, μπορεί αυτή να φτάσει να έχει τεράστια αξία. Ο Martin Varsavsky έχει ιδρύσει 8 εταιρίες. Μεταξύ των οποίων δύο, με αξία μεγαλύτερη από 1 δισ. δολάρια. Στις επιχειρήσεις του, έχουν επενδύσει πολλοί «γίγαντες», όπως η Google Ventures, η Microsoft και η Sequoia Capital.

«Νομίζω ότι θα κατέστρεφα τις επιχειρήσεις μου, αν προσπαθούσα να τα κάνω όλα μόνος μου» σημειώνει ο έμπειρος επιχειρηματίας.

Και συμπληρώνει: «Θεωρώ ότι ν ανάθεση αρμοδιοτήτων είναι σημαντική». Κάτι που έμαθε κιόλας από την πρώτη του εταιρία, το 1985, η οποία δραστηριοποιούνταν στα ακίνητα. Ο Αργεντίνος επιχειρηματίας, ξεκίνησε την επιχείρηση του στη Νέα Υόρκη, με κάποια προσωπικά κεφάλαια ύψους 25.000 δολαρίων που είχε ο ίδιος. Η κίνηση στεύθηκε με επιτυχία, και μάλιστα όπως τονίζει το CNBC, τα χρήματα που έβγαλε, θα επέτρεπαν σε εκείνον (27 χρονών τότε) και την ομάδα του να… συνταξιοδοτηθούν. Και να μη χρειαστεί να δουλέψουν ξανά.

«Θα μπορούσα να μη δουλέψω ξανά. Αλλά δεν δουλεύω για τα χρήματα» λέει σήμερα ο Martin Varsavsky και εξηγεί ότι τα λεφτά είναι κάτι δευτερεύον στη δουλειά του.

Ποιο είναι όμως το μυστικό για να φτάσει ένας επιχειρηματίας να διαθέτει μια εταιρία δισεκατομμυρίων; Όπως εξηγεί ο ίδιος, ακόμα και μεγάλοι leaders όπως ο Steve Jobs ή ο Elon Musk είχαν την ικανότητα να περιστοιχίζουν τους εαυτούς τους με τους σωστούς ανθρώπους. «Η πιο σημαντική ικανότητα για έναν επιχειρηματία, είναι να μπορεί να αναγνωρίζει το ταλέντο των άλλων» υπογραμμίζει ο Varsavsky. Προσθέτοντας ότι στη συνέχεια πρέπει να αναθέτεις αρμοδιότητες στους σωστούς ανθρώπους που έχεις φέρει μαζί σου.

«Πρέπει να κοιτάξεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να σκεφτείς: Τι δεν είμαι; Τι δεν έχει η επιχείρηση μου» λέει ο 56χρονος businessman. Έτσι θα μπορέσεις να βρεις τους ανθρώπους με τις συμπληρωματικές ιδιότητες που χρειάζεσαι. Αυτός το έκανε. Και τώρα παραδέχεται, ότι οι καλοί και μεθοδικοί συνεργάτες του, συνέβαλαν τα μέγιστα έτσι ώστε οι εταιρίες του να φτάσουν στην κορυφή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + eighteen =