αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ δισεκατομμυριούχος Jack Dorsey περπατά για να πάει στο γραφείο του. Και έχει εξηγήσει τον λόγο

Ο δισεκατομμυριούχος Jack Dorsey περπατά για να πάει στο γραφείο του. Και έχει εξηγήσει τον λόγο

Ιδρυτής των Twitter και Square. Ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες της γενιάς του. Σήμερα, η συνολική περιουσία του εκτιμάται στα 4,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes. Μιλάμε για τον Jack Dorsey.

Ο οποίος, όπως έχουμε ξανά πει εδώ στο It’s Possible, είναι ένας αρκετά… εναλλακτικός businessman. Στο βιβλίο που έχει γράψει ο Tim Ferriss με τίτλο «Tools of Titans», ο συγγραφέας ρωτά τον Dorsey για το ποια είναι η «επένδυση» που έχει κάνει και δεν του έχει κοστίσει τίποτα.

«Περπατώ κάθε ημέρα μέχρι το γραφείο. Για 5 μίλια. Διαρκεί 1 ώρα και 15 λεπτά» λέει ο αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια αυτή της διαδρομής, ο Jack Dorsey δεν ασχολείται με την δουλειά καθόλου. Δεν διαβάζει emails και δεν γράφει κάποια κείμενα. Συνηθίζει να ακούει μουσική ή audio books. ‘Η απλά κοιτά για να αντλήσει ιδέες από τους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο.

Όπως εξηγεί ο ίδιος χρησιμοποιεί αυτόν τον χρόνο για να χαλαρώνει. Ενώ παράλληλα είναι μια καλή γυμναστική. Κάτι που είναι βασικό κομμάτι της επιτυχίας και του τρόπου ζωής του Dorsey. «Ένας υγιεινός τρόπος ζωής, με βοηθά να είμαι πιο δημιουργικός και να σκέφτομαι πιο σωστά» λέει ο πρώην CEO του Twitter.

«Οι άνθρωποι νομίζουν ότι η επιτυχία θα έρθει αν δουλεύουν 20 ώρες την ημέρα σαν τον Musk. Αυτά είναι βλακείες»

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια δεν έλειψαν και οι τολμηρές δηλώσεις. Όπως τόνισε ο δισεκατομμυριούχος μιλώντας στο «The Boardroom: Out of Office Podcast», το μοντέλο σύμφωνα με το οποίο ένας επιχειρηματίας πρέπει να δουλεύει… ως τα χαράματα και να μην έχει ούτε μια ημέρα κενή, είναι ξεπερασμένο. Στην πραγματικότητα, αυτό το μοντέλο οδηγεί στο burnout.

«Θα προτιμούσα να γίνω πιο παραγωγικός, για να κάνω κάθε ώρα σημαντική – ή κάθε λεπτό να έχει νόημα – αντί να πολλαπλασιάσω τον αριθμό των ωρών ή λεπτών που δουλεύω πάνω σε ένα πράγμα», λέει ο Dorsey.

Και συμπληρώνει: «Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι πως όταν αυξάνω τις ώρες εργασίας, μειώνω την ποιότητα μέσα σε αυτό τον χρόνο που έχω». Ο ίδιος βάζει στη συζήτηση και μια ακόμα παράμετρο: Όταν ένας άνθρωπος δουλεύει αμέτρητες ώρες, ουσιαστικά δεν μπορεί να προσέξει τι συμβαίνει στον κόσμο γύρω του. Κλείνεται σε μία δική του «φούσκα». Και αυτό είναι κάτι που μπορεί να σε εμποδίσει τελικά από το να φτάσεις στην επιτυχία.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι «επιτυχία σημαίνει ότι εργάζομαι 20 ώρες την ημέρα και κοιμάμαι 4 ώρες- γιατί αυτό διάβασα οτι κάνει ο Elon Musk» λέει με νόημα ο Dorsey και τονίζει: «Αυτά είναι βλακείες».

Ο ιδρυτής του Twitter εξήγησε ότι έχει βρει την δική του ρουτίνα, την οποία εφαρμόζει κάθε ημέρα και έτσι καταφέρνει να αυξήσει την παραγωγικότητα του. Ξυπνά πολύ νωρίς το πρωί, αφιερώνει χρόνο στον διαλογισμό (κάτι που τον βοηθά να ”καθαρίζει” το μυαλό του), πίνει τον πρωινό καφέ του, και περπατά 5 μίλια ως το γραφείο.

Ενώ όταν ξεκινά την δουλειά, ο Dorsey φροντίζει να απενεργοποιεί όλους τους αντιπερισπασμούς. Έτσι «μια ώρα ισούται… με 3 ώρες» όπως λέει ο ίδιος. Αφού είναι πολύ πιο παραγωγικός και μπορεί να βγάλει την δουλειά μέσα σε συντομότερο διάστημα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξι μέρη στην Αθήνα που είναι ιδανικά για περπάτημα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 1 =