αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ δισεκατομμυριούχος που πούλησε την εταιρία του και μοίρασε 86 εκατ. δολάρια στους εργαζομένους του

Ο δισεκατομμυριούχος που πούλησε την εταιρία του και μοίρασε 86 εκατ. δολάρια στους εργαζομένους του

Ο αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος Donald Friese δεν πιστεύει ότι κάνει τη διαφορά το να λες απλά ένα «ευχαριστώ». Όχι, δεν είναι αγενής. Το αντίθετο μάλιστα. Πιστεύει ότι αυτή η λέξη δεν αρκεί από μόνη της, για να ευχαριστήσεις πραγματικά κάποιον.

«Πάντα… μισούσα τους ανθρώπους που λένε: ‘Λοιπόν έκανες καλή δουλειά. Σε ευχαριστώ’. Το ευχαριστώ δεν βοήθησε τα παιδιά μου να βρουν στέγη ή να σπουδάσουν», τονίζει ο Donald Friese.

Όπως σημειώνουν οι Los Angeles Times, ο ίδιος γεννήθηκε σε ορφανοτροφείο. Στη συνέχεια εντάχτηκε στον στρατό. Μετά από μερικά χρόνια, πήγε να εργαστεί σε μια εταιρία που κατασκεύαζε γυαλί στην Καλιφόρνια, μέσα στην οποία κατάφερε να αναρριχηθεί, να εξαγοράσει αρχικά ένα μικρό κομμάτι της και τελικά να γίνει ο ιδιοκτήτης της. Με τον ίδιο να φτάνει να δουλεύει 6 ημέρες την εβδομάδα, και για πάρα πολλές ώρες καθημερινά.

Το 2015 πούλησε την εταιρία του σε έναν Ιρλανδικό Όμιλο, με παρόμοια δραστηριότητα. Το συνολικό ύψος της αγοράς έφτασε τα 1,3 δισ. δολάρια. Με τον Friese να παραμένει στο «τιμόνι».

Ο 76χρονος επιχειρηματίας, ήθελε να ευχαριστήσει τους 1.400 εργαζομένους του, για αυτά που του πρόσφεραν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Και φυσικά, δεν ήθελε να πει… ένα απλό ευχαριστώ. Αποφάσισε λοιπόν να μοιράσει περισσότερα από 86 εκατ. δολάρια (τα οποία έλαβε από την πώληση) ως μπόνους στους εργαζομένους του.

Μάλιστα, επιφύλασσε μια ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη για δύο συγκεκριμένους εργάτες. Συγκεκριμένα κάλεσε στο γραφείο του τους δύο πιο μακροχρόνιους εργαζομένους του, οι οποίοι εργάζονταν στις αποθήκες της εταιρίας. Αφού τους ενημέρωσε ότι πούλησε την εταιρία στον Ιρλανδικό Όμιλο, τους έδωσε από 1 εκατ. δολάρια στον καθένα. Με τους ίδιους να κλαίνε από τη συγκίνηση τους. «Ένα ευχαριστώ, δεν ήταν αρκετό», λέει από τη μεριά του ο Donald Friese.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − 8 =