αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ δισεκατομμυριούχος επενδυτής Marc Andreessen λέει ότι προγραμματίζει κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας του

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Marc Andreessen λέει ότι προγραμματίζει κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας του

Ο προγραμματισμός είναι σημαντικός. Και φαίνεται ότι το γνωρίζει πολύ καλά ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Marc Andreessen. Όπως εξηγεί ο businessman της Silicon Valley, προγραμματίζει κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας του. Συμπεριλαμβανομένου και του ελεύθερου χρόνου.

«Το σημαντικό είναι να υπάρχουν όλα στο ημερολόγιο. Ο ύπνος είναι στο ημερολόγιο, η ώρα που θα παω στο κρεββάτι είναι στο ημερολόγιο, εκεί είναι και ο ελεύθερος χρόνος», τονίζει.

Και εξηγεί: «Ο ελεύθερος χρόνος είναι κρίσιμος, επειδή αυτή είναι η ‘βαλβίδα απελευθέρωσης’. Μπορεί να εργαστείτε με σε φουλ ρυθμούς για μεγάλο χρονικό διάστημα, αρκεί να γνωρίζετε ότι έχετε πραγματικό χρόνο για τον εαυτό σας. Έχω διαπιστώσει ότι αν δεν προγραμματίσεις αρκετό ελεύθερο χρόνο, δεν θα είσαι ικανοποιημένος με το πρόγραμμα σου».

Μάλιστα, όπως λέει ο ίδιος, είναι σημαντικό να βάζεις «κενό χρόνο» μέσα στο ημερολόγιο σου. Χρόνο απλά για να σκεφτείς. Χωρίς να κάνεις τίποτα. Έτσι θα έχεις την δυνατότητα να σκεφτείς νέες ιδέες ή να χαλαρώσεις από την πίεση της καθημερινότητας. Ενώ ακόμα και αν προκύψει μια έκτακτη δουλειά, εσύ θα έχεις ήδη κενό χρόνο στο πρόγραμμα σου για να την βάλεις, χωρίς να χρειάζεται να φέρεις τα πάνω κάτω.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 13 =