αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ διάσημος επενδυτής Mark Cuban παραθέτει τη Νο1 συμβουλή για να κάνεις καλές διαπραγματεύσεις

Ο διάσημος επενδυτής Mark Cuban παραθέτει τη Νο1 συμβουλή για να κάνεις καλές διαπραγματεύσεις

Στην εποχή μας, οι περισσότερες συναλλαγές γίνονται με «πλαστικό χρήμα». Ειδικά σε χώρες όπως η ΗΠΑ ή κάποια κράτη στην βόρεια Ευρώπη. Στην Ελλάδα, είναι λίγο πιο μοιρασμένα τα πράγματα. Κι όμως, εδώ υπάρχει μια λεπτομέρεια που μπορεί να σε κάνει καλύτερο στις διαπραγματεύσεις.

Είναι μια συμβουλή που παραθέτει ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος Mark Cuban, όπως διαβάζουμε στο CNBC. Ποια είναι αυτή; Να χρησιμοποιείς μετρητά για να κλείσεις μια συμφωνία που θες! Ναι, καλά διάβασες. Τα μετρητά μπορούν να είναι ένα ισχυρό εργαλείο διαπραγμάτευσης.

«Αν είσαι εκεί έξω και θέλεις να ‘κλείσεις’ τα μαθήματα γιόγκα σου, τα οποία κοστίζουν 30 δολάρια, πες τους: ‘Κοίτα, έχω 20 δολάρια’. Ξέρεις τι; Θα τα πάρουν», λέει χαρακτηριστικά ο Cuban.

Κι αν αυτή η τακτική δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις συμφωνίες που κάνεις στην ζωή σου, είναι σίγουρο ότι σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμη. Ο προσωπικός finance expert Dave Ramsey, το πιστεύει επίσης. Όταν θέλεις να κάνεις μια διαπραγμάτευση, τοποθέτησε πάνω στο τραπέζι τα μετρητά χρήματα που προσφέρεις. Αν κάποιος έχει οπτική επαφή με τα χρήματα, καταρχήν στρέφει όλη την προσοχή του εκεί, και αφετέρου μπορεί να πει πιο εύκολα το «ναι».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × five =