αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ δημόσιος υπάλληλος που άλλαξε ζωή και βγάζει χρήματα ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο

Ο δημόσιος υπάλληλος που άλλαξε ζωή και βγάζει χρήματα ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο

Κάποτε ο Tom Grond πήρε την μεγάλη απόφαση: Ξεκίνησε το ταξίδι του για να κάνει τον γύρο του κόσμου. Το 2012 ο δημόσιος υπάλληλος στη χώρα του, ξεκίνησε να ταξιδεύει. Όπως σημειώνει το CNN, μέχρι σήμερα έχει ταξιδέψει σε περίπου 130 χώρες, μεταξύ αυτών η Συρία, η Ιορδανία, η Κολομβία και η Μπουρκίνα Φάσο.

Μάλιστα έχει επισκεφτεί και την Ελλάδα. «Αυτή τη φορά είχα την ευκαιρία να εξερευνήσω την Αθήνα και να δω τα απίστευτα αρχαία που κάνουν αυτή την πόλη τόσο μοναδική. Αρχικά δεν ένιωσα έτσι όπως ήλπιζα ότι θα νιώσω. Το κέντρο είναι υπερβολικά πολύβουο και τουριστικό και οι τιμές για απλά πράγματα είναι αρκετά υψηλές. Όμως όταν τριγυρίσεις λίγο θα βρεις όμορφα μέρη για να πιεις καφέ, μικρές πλατείες και βολικά εστιατόρια ανάμεσα στους πολλούς εμπορικούς δρόμους και σταδιακά, άρχισε να μου αρέσει η Αθήνα!», έγραψε τότε στο blog του.

Ο ίδιος είναι τώρα blogger και δεν σκοπεύει… να γυρίσει στην παλιά του ζωή. Πριν να ξεκινήσει τα ταξίδια του, είχε εξοικονομήσει αρκετά χρήματα που θα του επέτρεπαν να έχει μια «ταξιδιωτική ζωή» για 3 χρόνια. Και έθεσε στον εαυτό του ένα όριο εξόδων 30 δολαρίων την ημέρα. Ο Ολλανδός έμενε σε hostels και ζούσε λιτά, για να περιορίσει τα κόστη.

travel tom tz

 

«Ο κόσμος υποθέτει ότι θα πρέπει να προέρχεσαι από μια πλούσια οικογένεια. Ναι, είμαι προνομιούχος. Είμαι από την Ολλανδία, επομένως έχω ένα πολύ καλό διαβατήριο», εξηγεί.

«Εξοικονόμησα πολλά χρήματα για να ταξιδέψω. Όμως περιορίζω τις δαπάνες μου σύμφωνα με το μπάτζετ. Αυτό με κράτησε εντός δρόμου για τόσο πολλά χρόνια».

Με την άνοδο των social media και του Instagram, τη δεκαετία του 2010, ο Grond συνειδητοποίησε ότι μπορούσε να κερδίζει χρήματα γράφοντας και ποστάροντας για τα ταξίδια του. «Έτσι και αλλιώς, ήδη ταξίδευα και ανέβαζα φωτογραφίες από ωραία μέρη», εξηγεί.

Το 2014 άνοιξε τον λογαριασμό του στο Instagram και γρήγορα απέκτησε ένα μεγάλο κοινό. Την εποχή εκείνη, οι travel influencers βρίσκονταν ήδη σε άνοδο.

Έτσι, ο Grond είδε ξενοδοχεία να τον προσεγγίζουν και να προσφέρουν δωρεάν διαμονή και δραστηριότητες με αντάλλαγμα τη διαφήμιση. «Δεν πίστευα την τύχη μου», λέει. Ξεκίνησε το blog του, το Traveltomtom, το 2016 και πλέον χρηματοδοτεί τα ταξίδια του από τα έσοδά του. «Το blog είναι το μυστικό για να είμαι ένας full-time νομάς. Είμαι πολύ χαρούμενος», εξηγεί.

Την ίδια σστιγμή, στο Instagram έχει 208 χιλ. followers.

Πλέον είναι ένας μεσαίου επιπέδου ταξιδιώτης, κάτι που σημαίνει ότι δεν μένει πια σε hostels. «Είναι ένας σπουδαίος τρόπος για να εξερευνήσεις χώρες. Ζεις τις πιο εκπληκτικές περιπέτειες. Μου λείπουν κάπως εκείνες οι μέρες. Αλλά δεν θέλω να κοιμάμαι σε κοιτώνα πια», παραδέχεται.

Βέβαια, η ζωή του νομά έχει και τα… μειονεκτήματά της. Ο Grond παραδέχεται ότι είναι αδύνατο να συντηρήσει μία σχέση. Και από την άλλη, του έχουν τύχει και αναποδιές, όπως όταν συνελήφθη από την αστυνομία μετανάστευσης στον Γκαμπόν λόγω μιας παρεξήγησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελληνίδα Instagrammer που έχει ταξιδέψει ως την Καραϊβική, το Μαρόκο και την έρημο Σαχάρα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + 12 =