αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ δημιουργός του Mandrake Linux ετοιμάζει δικό του Android OS

Ο δημιουργός του Mandrake Linux ετοιμάζει δικό του Android OS

Ο δημιουργός του Mandrake Linux, Gaël Duval, λέγεται ότι ετοιμάζει το δικό του Android fork που θα περιορίζεται στη χρήση του Free and Open Source Software (FOSS).

Ο λόγος για το eelo όπως ονομάζεται, που, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του project, θέλει να προσφέρει στους χρήστες εναλλακτικές λύσεις για όσους ανησυχούν για την ασφάλεια των δεδομένων τους. Μακροπρόθεσμα, στόχος των δημιουργών του είναι ένα πλήρες ψηφιακό οικοσύστημα, συμπεριλαμβανομένων λειτουργικών συστημάτων για PCs, ψηφιακές βοηθούς και Web APIs.

Μάλιστα, η εταιρεία έχει προβεί στη δημοσίευση ενός χρονοδιαγράμματος, όσον αφορά τα σχέδιά της για τα επόμενα τρία χρόνια. Τον πρώτο χρόνο υπολογίζουν να έχουν διαθέσιμη μια ROM για αρκετές συσκευές και να έχουν διαθέσει τα eelo web services που αποτελείται από εναλλακτικές σε υπηρεσίες σε τομείς όπως αναζήτηση, email, drive, online backup και maps. Σε δεύτερη φάση, στόχο έχουν να διαθέσουν το eelo OS για PC και τον τρίτο χρόνο θα έχουμε την έκδοση 2 του mobile OS και των web services καθώς και ένα smartphone και μια ψηφιακή βοηθό.

Πηγή: Digitallife.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − four =