αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ «γίγαντας» Ocado Group εξαγοράζει την «ελληνική» startup Myrmex έναντι 10,2 εκατ. ευρώ

Ο «γίγαντας» Ocado Group εξαγοράζει την «ελληνική» startup Myrmex έναντι 10,2 εκατ. ευρώ

Στην εξαγορά της startup Myrmex θα προχωρήσει η Βρετανική Ocado Group. Η startup ασχολείται με την ανάπτυξη και εφαρμογή ρομποτικών συστημάτων για τη διαχείριση υλικών (Material Handling robotics) και η Ocado αναμένεται να την εξαγοράσει έναντι περίπου 10,2 εκατ. ευρώ, με σκοπό να επιταχύνει την ανάπτυξη έξυπνων συστημάτων διαχείρισης της Ocado Smart Platform.

«Μια ομάδα άνω των 30 ατόμων από τη Myrmex με βαθιά τεχνογνωσία στον τομέα του υλικού και του λογισμικού αυτοματισμού θα συμμετάσχει στην 2.500 ισχυρή ομάδα τεχνολόγων της Ocado Technology» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τις 6 Ιουνίου 2022. Είχε προηγηθεί η απόκτηση μειοψηφικού πακέτου της Myrmex Inc από την Ocado Group τον Οκτώβριο του 2020, αναθέτοντας στην ελληνική εταιρεία τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη μιας αποκλειστικής λύσης αυτοματοποίησης της φόρτωσης πρότυπων κιβωτίων, τα οποία εμπεριέχουν παραγγελίες πελατών, σε πλαίσια/τροχήλατες ραφιέρες κατάλληλα για απευθείας αποστολή στους καταναλωτές.

Η έδρα της Myrmex βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Silicon Valley, ενώ το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης παραμένει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ηλιούπολη.

Η Myrmex ιδρύθηκε το 2015 από τον Γιάννη Κανέλλο και τον Ορέστη Φενέκo.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + 19 =