αρχικηVIRALΟ Γάλλος φωτογράφος που «κρυφοκοιτάζει» στα διαμερίσματα. Ένα τολμηρό project που ξεκίνησε στην εποχή των lockdowns (ΦΩΤΟ)

Ο Γάλλος φωτογράφος που «κρυφοκοιτάζει» στα διαμερίσματα. Ένα τολμηρό project που ξεκίνησε στην εποχή των lockdowns (ΦΩΤΟ)

Μια ιδιαίτερη ιδέα είχε μέσα στην καραντίνα ο φωτογράφος Raphael Metivet. Αποφάσισε να κάνει αυτό που θα μπορούσε να κάνει κάθε γείτονας, μόνο που αυτός χρησιμοποιεί τον δικό του φωτογραφικό φακό και μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική ματιά: «Κρυφοκοιτάζει» στα διαμερίσματα. Ανεβαίνει σε ένα ψηλό κτίριο, περιμένει την «μπλε ώρα»- τότε δηλαδή που η ημέρα συναντά την νύχτα, και ξεκινά να βγάζει φωτογραφίες.

Κάπως έτσι έχει δημιουργήσει ένα προφίλ στο Instagram με 166 χιλ. followers, όπου αναρτά το υλικό του. Τι θα δεις εκεί: Ανθρώπους μέσα στα φωτισμένα διαμερίσματα, συνήθως στους τελευταίους ορόφους των κτιρίων στο Παρίσι. Τις φωτογραφίες έχει τραβήξει ο ίδιος ο Metivet φυσικά. Η περιγραφή στο προφίλ του είναι σύντομη αλλά κατατοπιστική: «Capturing the beauty of Paris from the roofs».

Ο Metivet, που έχει εργαστεί στο τμήμα ηλεκτρονικού εμπορίου κορυφαίων γαλλικών οίκων πολυτελών ειδών, άρχισε να φωτογραφίζει τους δρόμους της πόλης του πριν από ακριβώς τρία χρόνια. Σύντομα όμως κατάλαβε ότι πρέπει να σκεφτεί κάτι πιο τολμηρό, πέρα από τα συνηθισμένα. «Πόσες διαφορετικές φωτογραφίες να βγάλεις από την όψη του Μουσείου του Λούβρου», αναρωτήθηκε. Ετσι γεννήθηκε η ιδέα της καταγραφής αυτού που δίνει κίνηση, εξέλιξη, νέα ζωή διαρκώς στα κτίρια: της ανθρώπινης παρουσίας μέσα σε αυτά.

Οι συνθήκες τον βοήθησαν. Μέσα στην πανδημία, με τον περιορισμό της κυκλοφορίας, την καραντίνα και την τηλεργασία, τα διαμερίσματα είχαν διαρκώς ζωή. Και αυτός ήταν έτοιμος να την καταγράψει.

Το αποτέλεσμα είναι αυτό που θα δεις παρακάτω. Μπορείς να δεις ολόκληρη την συλλογή στο Instagram του Metivet. Η ιδέα του έχει ήδη τραβήξει τα βλέμματα πολλών μεγάλων Μέσων, και έχει φτάσει ως την Γαλλική Vogue.

https://i.pinimg.com/originals/ab/b9/1b/abb91b17ff86573d3e5e14e327065870.jpg
https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-04/169917505_10208048759853909_4175911647708682224_n_0.jpg?itok=vDXnlIwA
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three − 1 =