αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ αστροναύτης Scott Kelly αποκάλυψε το πως… μυρίζει το διάστημα

Ο αστροναύτης Scott Kelly αποκάλυψε το πως… μυρίζει το διάστημα

Ο αστροναύτης Scott Kelly μιλάει για τη ζωή στο διάστημα. Μεταξύ 2015 και 2016, ο αστροναύτης της NASA, Scott Kelly, πέρασε 340 μέρες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ολοκληρώνοντας ένα σημαντικό πείραμα για να μελετηθούν οι επιπτώσεις της μηδενικής βαρύτητας στο σώμα και στο μυαλό. Γύρισε στη Γη σώος και μετά από μήνες εξετάσεων, κατάφερε να εκδώσει το βιβλίο του. Στην αυτοβιογραφία του, Endurance, μιλάει για τη ζωή του, από τα παιδικά του χρόνια με έναν αλκοολικό πατέρα, μέχρι τον ISS.

Πρόκειται για την κλασσική ιστορία “ενός παιδιού με περιορισμένους πόρους που δουλεύει σκληρά για πραγματοποιήσει το όνειρό του και το πετυχαίνει”, όπως αναφέρει ο ίδιος. Στο βιβλίο αναφέρονται και μερικά ιδιόρρυθμα τελετουργικά που πραγματοποιούνται πριν από κάθε πτήση Soyuz στο Καζακστάν, το μοναδικό μέσο μέχρι τώρα που μεταφέρει ανθρώπους στον ISS. Οι Ρώσοι κοσμοναύτες κατουρούν το πίσω δεξιά λάστιχο του λεωφορείου που τους μεταφέρει στην πλατφόρμα εκτόξευσης για καλή τύχη. Το έκανε ο Yuri Gagarin το 1961 και γύρισε πίσω ζωντανός, το έκανε και ο Kelly. Οι γυναίκες αστροναύτες φέρνουν ένα μπουκάλι με τα ούρα τους και το αδειάζουν στο λάστιχο.

Στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό η ζωή δεν είναι εύκολη. Οι πονοκέφαλοι λόγω υψηλών επιπέδων διοξειδίου του άνθρακα είναι συχνοί. Σε μια περίπτωση που ο σταθμός κινδύνευε να χτυπηθεί από συντρίμμια, με κίνδυνο να καταστραφεί ολοσχερώς και να σκοτωθεί όλο το πλήρωμα, οι Ρώσοι απλά έτρωγαν μεσημεριανό. Τα συστήματα υποστήριξης ζωής αντιμετωπίζουν διαρκώς προβλήματα, το φρέσκο φαγητό είναι εξαιρετικά περιορισμένο, το να πας τουαλέτα είναι επίσης δύσκολο επειδή η έλλειψη βαρύτητας δε βοηθάει τα έντερα, ενώ δεν μπορείς να κάνεις καν μπάνιο. Όσο για τη μυρωδιά του διαστήματος, την περιγράφει ως πυροτεχνήματα της 4ης Ιουλίου, “ελαφρώς καμένο, ελαφρώς μεταλλικό”.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − six =