αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ απλός τρόπος για να καθαρίσεις την οθόνη του smartphone ή tablet από τις δαχτυλιές

Ο απλός τρόπος για να καθαρίσεις την οθόνη του smartphone ή tablet από τις δαχτυλιές

Τα tablet και τα κινητά με οθόνες αφής έχουν μπει στη ζωή μας. Τα χρησιμοποιούμε καθημερινά. Είναι για πολλούς πολύτιμα εργαλεία στη δουλειά τους και σίγουρα παρέχουν άπειρες δυνατότητες στους χρήστες. Μπορείτε να διαβάσετε βιβλία, να κάνετε δωρεάν βιντεοκλήσεις, να ελέγχετε την αλληλογραφία σας, να πλοηγείστε με το GPS και πολλά πολλά άλλα. Όποια κι αν είναι η χρησιμότητά τους για σας, η αλήθεια είναι ότι τα έχετε διαρκώς στα χέρια σας. Πότε όμως ήταν η τελευταία φορά που ρίξατε μια ματιά στην οθόνη του tablet ή του κινητού σας; Δαχτυλικά αποτυπώματα, ίχνη μακιγιάζ, σκόνη είναι μόνο αυτά που φαίνονται με γυμνό μάτι. Τα βακτήρια δεν τα βλέπετε όμως υπάρχουν και φιλοξενούνται τις περισσότερες φορές ανενόχλητα στις αγαπημένες σας συσκευές…

Από τους κατασκευαστές δεν ενδείκνυται η χρήση χημικών καθαριστικών που περιέχουν αλκοόλ ή αμμωνία. Οπότε ξεχάστε το υγρό τζαμιών! Στην αγορά κυκλοφορούν ειδικά κιτ καθαρισμού, αλλά αυτή είναι μια δαπανηρή λύση. Γι’ αυτό δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τη δική μας ανέξοδη και φυσική μέθοδο. Δείτε παρακάτω πως να καθαρίσετε την οθόνη του tablet ή του κινητού σας.

Αρχικά απενεργοποιήστε την συσκευή σας. Θα χρειαστείτε ένα μαλακό πανί με μικροΐνες. Αυτά τα πανάκια είναι ειδικά σχεδιασμένα για ευαίσθητες επιφάνειες. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα, απλά χρησιμοποιήστε το πανάκι από τα γυαλιά ηλίου σας. Το χαρτί φυσικά δεν συνίσταται, γιατί αφήνει γρατζουνιές και χνούδι. Αναμείξτε σε ένα μικρό μπολάκι τρεις σταγόνες απιονισμένο νερό και τρεις σταγόνες λευκό ξύδι. Προτείνουμε το απιονισμένο νερό, γιατί δεν αφήνει άλατα και το ξύδι, γιατί είναι ένα φυσικό απολυμαντικό που θα δράσει αποτελεσματικά ενάντια στα βακτήρια. Υγράνετε με αυτό το διάλυμα τη μία άκρη του υφάσματος και ξεκινήστε. Με κυκλικές σταθερές κινήσεις τρίψτε ελαφρά όλη την επιφάνεια. Προσέξτε μην βάλετε δύναμη κατά το τρίψιμο.

Επαναλάβετε δύο ακόμη φορές, τη μία με κινήσεις από αριστερά προς δεξιά και την άλλη από πάνω προς τα κάτω. Τέλος, με την στεγνή άκρη του υφάσματος απορροφήστε όποιο ίχνος υγρασίας έχει απομείνει. Αυτό ήταν! Δεν θα μείνουν στην οθόνη σας κανενός είδους υπολείμματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − four =