αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ απλός τρόπος για να δεις το ποιος έχει επισκεφτεί το προφίλ σου στο Linkedin (και είναι σημαντικό)

Ο απλός τρόπος για να δεις το ποιος έχει επισκεφτεί το προφίλ σου στο Linkedin (και είναι σημαντικό)

Το Linkedin είναι το καλύτερο digital εργαλείο για να βρεις την επόμενη θέση εργασίας σου και να δικτυωθείς επαγγελματικά. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι έχεις φτιάξει ένα καλό προφίλ, έχεις βάλει φωτογραφία και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν το βιογραφικό σου. Τώρα μένει η ουσία του πράγματος: Να τα δουν άλλοι χρήστες.

Έχουμε αναλύσει σε άλλα άρθρα, τεχνικές και tips για να εμφανίζεται περισσότερο το προφίλ σου στις σχετικές αναζητήσεις. Μετά από όλα αυτά όμως, πρέπει να δεις και τα αποτελέσματα. Τελικά, υπάρχουν άνθρωποι που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, βλέπουν το προφίλ σου; Κι αν ναι, ποιοι είναι αυτοί;

Εδώ έρχονται τα καλά νέα: Το Linkedin παρέχει επίσημα αυτή τη δυνατότητα. Μπορείς, δηλαδή, να δεις ποιοι χρήστες επισκέφθηκαν το προφίλ σου στο πρόσφατο χρονικό παρελθόν. Πως; Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να πας στην κεντρική σελίδα του Linkedin, και να κάνεις κλικ στο button «Who’s viewed your profile». Βρίσκεται ακριβώς στα αριστερά, από το newsfeed.

Τότε, θα σου ανοίξει μια νέα σελίδα, στην οποία καταρχήν θα δεις ένα γράφημα στο οποίο θα σου παρουσιάζεται ο αριθμός των views του προφίλ σου, ανά ημέρα. Ακριβώς από κάτω, θα δεις ποιοι χρήστες επισκέφθηκαν το προφίλ σου, και πότε. Σημειώνεται, ότι η πλήρης λίστα δεν είναι διαθέσιμη δωρεάν.

Σε κάθε περίπτωση, έχει σημασία να δεις το ποιοι επισκέπτονται το προφίλ σου. Και για να διαπιστώσεις αν οι άνθρωποι του χώρου σου σε «βλέπουν», και για το τεχνικό κομμάτι: Να διαπιστώσεις, δηλαδή, αν έτσι όπως είναι το προφίλ σου δομημένο (με λέξεις- κλειδιά, τίτλους κλπ), εμφανίζεται έντονα στην αναζήτηση του Linkedin. Αν οι χρήστες δεν επισκέπτονται το προφίλ σου, τότε μάλλον θα πρέπει να κάνεις αλλαγές σε κάθε επίπεδο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέλεις να τραβήξεις τα βλέμματα των HR Managers; Τότε κάνε αμέσως αυτές τις 2 αλλαγές στο Linkedin profile σου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × one =