αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Έλληνας startupper που μένει στο Λονδίνο και αναζητά χρήματα για να πάει στο διάσημο event SXSW

Ο Έλληνας startupper που μένει στο Λονδίνο και αναζητά χρήματα για να πάει στο διάσημο event SXSW

Μια startup, μια πρόσκληση της τελευταίας στιγμής για το διάσημο event SXSW στο Austin των ΗΠΑ, και ένας Έλληνας startupper που διαμένει στο Λονδίνο και ξαφνικά αναζητά χρήματα για να κάνει το μεγάλο ταξίδι. Κάπως έτσι είναι τα δεδομένα, στην περίπτωση του ιδρυτή του Whiise, Tommy Darker. Η startup του έλαβε πρόσκληση για να παρευρεθεί στο event και για να λάβει μια σειρά από προνόμια όπως: pitch σε επενδυτές, coaching από μέντορες, πρόσβαση στο database με τους 30,000 συμμετέχοντες, αλλά και παρουσίαση της startup στο trade show για 2 μέρες.

Ωστόσο, χρήματα για να γίνει το… απρόοπτο ταξίδι δεν υπάρχουν. «Δεν έχουμε ΚΑΘΟΛΟΥ μετρητά για να κλείσουμε πτήσεις και διαμονή, ώστε να επιβεβαιώσουμε τη συμμετοχή μας!», τονίζει ο Έλληνας startupper και συνεχίζει: «Έχουμε μόνο 5 μέρες (μέχρι τη Τρίτη) να βρούμε £3,000 για να τα κλείσουμε όλα. Αλλιώς χάνουμε τη θέση μας».

Όπως εξηγεί ο ίδιος με νόημα: «Τα έσοδα του startup μας δεν είναι τόσα μεγάλα αυτή τη στιγμή. Δεν μπορώ να πάρω άλλο δάνειο (αποπληρώνω ήδη 2 startup loan). Το να μιλήσω σε καινούριους επενδυτές θα πάρει χρόνο. Δεν θέλω να πουλήσω τα ζωτικά μου όργανα». Τι μπορεί να γίνει πρακτικά λοιπόν; Να μαζευτούν τα χρήματα, από απλούς ανθρώπους, startuppers, businessmen ή οποιονδήποτε άλλο θέλει να βοηθήσει. Αυτό ακριβώς το κάλεσμα κάνει ο ιδρυτής του Whiise, και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του στο tommy@whiise.com ή στο Facebook Profile του.

Διαβάστε αναλυτικά πως περιγράφει τα δεδομένα ο Tommy Darker, με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο

Το Whiise προσκλήθηκε να κάνει pitch & να παρουσιάσει στο trade show του SXSW Interactive (Austin, TX) σε ένα μήνα από τώρα, μαζί με άλλα ελληνικά startup!

Ήταν μια πρόσκληση τελευταίας στιγμής, και μάθαμε όλες τις πληροφορίες πριν από 2 μέρες.

– Θα κάνουμε pitch σε επενδυτές,
– Θα λάβουμε coaching από μέντορες,
– Θα έχουμε πρόσβαση στο database με τους 30,000 συμμετέχοντες,
– Και θα παρουσιάσουμε το startup μας στο trade show για 2 μέρες!

Και επιπλέον…

Αν σκίσουμε στο pitch μας – που μάλλον αυτό θα γίνει! – ίσως έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε μέρος στο International Accelerator για ένα χρόνο. Πολύς συναγωνισμός για λίγες θέλεις, αλλά μας αρέσουν οι καλές προκλήσεις! ?

Όλα τέλεια!

Το πρόβλημα είναι…

Δεν έχουμε ΚΑΘΟΛΟΥ μετρητά για να κλείσουμε πτήσεις και διαμονή, ώστε να επιβεβαιώσουμε τη συμμετοχή μας! ✈️?️

Και έχουμε μόνο 5 μέρες (μέχρι τη Τρίτη) να βρούμε £3,000 για να τα κλείσουμε όλα.

Αλλιώς χάνουμε τη θέση μας.

Δυσκολάκι.

– Τα έσοδα του startup μας δεν είναι τόσα μεγάλα αυτή τη στιγμή
– Δεν μπορώ να πάρω άλλο δάνειο (αποπληρώνω ήδη 2 startup loan)
– Το να μιλήσω σε καινούριους επενδυτές θα πάρει χρόνο
– Δεν θέλω να πουλήσω τα ζωτικά μου όργανα

Πολλοί περιορισμοί: περιορισμένες επιλογές, περιορισμένος χρόνος, μεγάλο κόστος ευκαιρίας αν τα θαλασσώσω.

£3,000 σε 5 μέρες…

Τι αποφάσισα λοιπόν;

Το προσέγγισα δημιουργικά, ελπίζοντας ότι κάτι θα λειτουργήσει…

? Μίλησα με έμπιστους επιχειρηματίες φίλους για να κάνουμε brainstorm και να μιλήσουν σε επαφές τους (ευχαριστώ που θέλετε να βοηθήσετε, Martin & Γιώργο)

? Πρότεινα σε tech startup να τους προσφέρω B2B υπηρεσίες, κανονίζοντας online meetings με στοχευμένους ανθρώπους από το database των 30,000 συμμετεχόντων (εφόσον σπονσοράρουν το ταξίδι μας)

? Έστειλα email και μηνύματα στο LinkedIn στη Virgin Atlantic να σπονσοράρει τις πτήσεις μας με αντάλλαγμα μια πιθανή ενδιαφέρουσα PR ιστορία εντός Αγγλικού startup που θέλει να φέρει τη Τεχνητή Νοημοσύνη στην εκπαίδευση.

? Ρώτησα την ομάδα μου να διερευνήσει πιθανούς τρόπους να βγάλουμε χρήματα γρήγορα – η Jenn πρότεινε να τρέξουμε ένα flash-sale με απεριόριστη πρόσβαση στα τωρινά και μελλοντικά ψηφιακά μας masterclass σε γελοία τιμή μέχρι τη Δευτέρα!

? Ακόμη… επικοινώνησα με τους γονείς μου να μου δανείσουν χρήματα ώστε να κλείσω πτήσεις και διαμονή, σε περίπτωση που δεν βρω τα χρήματα μέχρι τη Δευτέρα… νιώθω αμήχανα… σας ζητώ συγνώμη… δεν έχω ζητήσει λεφτά ΟΥΤΕ μια φορά από το γυμνάσιο… ?

ΘΕΛΩ ΤΟΟΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ Whiise ΣΤΟ SXSW!

Δεν θέλω να χάσω αυτή τη μοναδική ευκαιρία!

Διαφορετικά θα το μετανιώνω για όλη μου τη ζωή.

Η Weronika (η COO μας) κι εγώ θα καταφέρουμε τόσα πολλά όταν πάμε στο Austin.

Ορίστε… μοιράστηκα όλες τις σκέψεις μου.

Σ’ ευχαριστώ που διάβασες μέχρι αυτό το σημείο.

Αν έχεις ιδέες ή τρόπους για να βοηθήσεις, σε παρακαλώ επικοινώνησε μαζί μου στο tommy@whiise.com & στο Facebook Tommy.

Το έχουμε ?

Θα σου πω αν πετύχαμε τον στόχο μας ή όχι σε 5 μέρες, τη Τρίτη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − twelve =