αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ Έλληνας «Mr Τεχνητή Νοημοσύνη» της Google, πάει μεταγραφή στην Apple

Ο Έλληνας «Mr Τεχνητή Νοημοσύνη» της Google, πάει μεταγραφή στην Apple

Η Apple προσλαμβάνει τον John Giannandrea, ο οποίος και παραιτήθηκε την Τρίτη από τη θέση του στη Google ως επικεφαλής των τμημάτων Αναζήτησης και Τεχνητής Νοημοσύνης, σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times.

Εκπρόσωποι της Apple αναφέρουν πως ο Giannandrea θα «τρέξει» τη στρατηγική «Μηχανικής Μάθησης & Τεχνητής Νοημοσύνης» της εταιρείας, ενώ θα αναφέρεται απευθείας στον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Tim Cook.

Οι New York Times απέκτησαν πρόσβαση στο mail που έστειλε ο Tim Cook στους εργαζόμενους της Apple, το οποίο και αναφέρει τα εξής:

«Ο John ασπάζεται τη δέσμευσή μας για προστασία της ιδιωτικής ζωής και της στοχαστικής προσέγγισής μας, καθώς κάνουμε τους υπολογιστές εξυπνότερους και πιο προσωπικούς. Η τεχνολογία μας πρέπει να εμπλουτίζεται με τις αξίες που όλοι αγαπάμε.»

Η πρόσληψη του Giannandrea έρχεται τη στιγμή που η Apple δέχεται πυρά για τον ψηφιακό βοηθό της Siri, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στο iPhone, στο iPad, στο Apple TV (μερικώς), αλλά και στους υπολογιστές Mac. Αρκετοί πιστεύουν (μεταξύ αυτών και εμείς) πως ο βοηθός Siri υστερεί σε δυνατότητες έναντι των ανταγωνιστικών προτάσεων από τις Microsoft, Google και Amazon. Κατά πολλούς, η εμμονή της Apple για την προστασία των δεδομένων των πελατών της είναι και η αιτία που ο βοηθός της δεν έχει αποδειχθεί τόσο λειτουργικός.

Από την άλλη, τους τελευταίους μήνες εμφανίστηκαν στον τύπο άρθρα που έκαναν λόγο για προβληματική επικοινωνία μεταξύ των ομάδων εργασίας και για «βιαστική ανάπτυξη» του ψηφιακού βοηθού.

Η αποστολή του Giannandrea στη Google ήταν η ενσωμάτωση των χαρακτηριστικών Τεχνητής Νοημοσύνης που ανέπτυσσε η Google, σε όλα τα προϊόντα της εταιρείας, όπως στην αναζήτηση, στο Gmail και στον Google Assistant.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Apple αναρτά όλο και περισσότερες αγγελίες που αφορούν την ομάδα του ψηφιακού βοηθού και το τμήμα Τεχνητής Νοημοσύνης της εταιρείας, κάτι που μαρτυρά πως βρισκόμαστε σε ένα στάδιο αναδιοργάνωσης των τμημάτων αυτών.

Πηγή: Techy.eu

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + 17 =