αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ Έλληνας που φτιάχνει τα drones για τις μεταφορές ιατρικών δειγμάτων στη Γερμανία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Έλληνας που φτιάχνει τα drones για τις μεταφορές ιατρικών δειγμάτων στη Γερμανία (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο εδώ και 2 εβδομάδες έχει ξεκινήσει επίσημα η πρώτη δοκιμαστική μεταφορά ιατρικών δειγμάτων από εξειδικευμένα εργαστήρια σε 3 κεντρικά νοσοκομεία με την χρήση ειδικού αυτόνομου drone, εντός του αστικού ιστού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει λιγότερη επαφή των ατόμων που διακινούν αυτά τα προϊόντα όπως μεταφορείς, ιατρικό προσωπικό κτλ και έτσι μειώνεται η πιθανότητα για μετάδοση κάποιου ιού. Επίσης τα δείγματα φτάνουν πολύ πιο γρήγορα στα εργαστήρια και έτσι η διάγνωση γίνεται πιο γρήγορα με αποτέλεσμα και η τυχόν θεραπεία να ξεκινήσει πιο νωρίς με ότι αυτό συνεπάγεται για τον ασθενή.

Η διαδικασία αερομεταφοράς με χρήση drone θα επιτηρείτε από τις τοπικές αρχές, αστυνομία – υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας – πυροσβεστική, ώστε ανα πάσα στιγμή να ελέγξουν και να συνεργαστούν για τυχόν αλλαγή σχεδίων πτήσεως. Επίσης θα γίνει και χρήση UTM λογισμικού (UNMANED TRAFFIC MANAGMENT) για σωστή και ασφαλή διαχείριση του εναέριου χώρου, τόσο για τα drones όσο και για τα υπόλοιπα εναέρια μέσα.

Η υπηρεσία αυτή θα τρέξει για κάποιο χρονικό διάστημα και εντος του 2021 θα υπάρξει μόνιμη χρήση του αυτόνομου συστήματος μεταφοράς ιατρικού υλικού. Όπως διαβάζουμε στο Techblog.gr, η εταιρία drone που έχει αναλάβει όλο το project είναι η εταιρεία Matternet, όπου εδω και χρόνια ειδικεύεται κυρίως σε Ασία, Αφρική και Ελβετία με την μεταφορά υλικού με εξειδικευμένα αυτόνομα drones.

Η Μatternet ιδρύθηκε απο τον Έλληνα Ανδρέα Ραπτόπουλο από την Αθήνα όπου σπούδασε μηχανολογία και αεροναυπηγική στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Ο Ανδρέας αρίστευσε, αποφοιτώντας πρώτος στο έτος του και λαμβάνοντας υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές. Μόλις αντιλήφθηκε ότι ήθελε να εφεύρει και να κατασκευάσει κάτι νέο, επέλεξε να συνεχίσει τις σπουδές του στη Μηχανική Βιομηχανικού Σχεδιασμού στο Imperial College, ενώ φοίτησε και στο Royal College of Art. Μετά την αποφοίτησή του, ο Ανδρέας ίδρυσε το Future Acoustic, μια εταιρεία κατασκευής ενός αλγορίθμου και μια συσκευής που μετατρέπει το θόρυβο σε μουσική σε πραγματικό χρόνο, για την οποία τελικά δόθηκε άδεια εκμετάλλευσης σε εταιρείες όπως η Herman Miller και η Sony. Πρόθυμος να ακολουθήσει το πάθος του, ο Ανδρέας μετακόμισε στη Silicon Valley και ίδρυσε τη Matternet το 2011.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + four =