αρχικηVIRALΟ Έλληνας που ταξίδεψε από τη Βουδαπέστη ως τη Λαμία χωρίς να ξοδέψει ούτε 1 ευρώ

Ο Έλληνας που ταξίδεψε από τη Βουδαπέστη ως τη Λαμία χωρίς να ξοδέψει ούτε 1 ευρώ

Χωρίς χρήματα ταξίδεψε ή πιο σωστά ποδηλάτησε ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης από την Βουδαπέστη μέχρι την Λαμία όταν αποφάσισε να σχεδιάσει και να εκτελέσει ένα ιδιότυπο πρότζεκτ, σε μια εποχή αποξένωσης των ανθρώπων μεταξύ τους.

Όπως είπε ο κ. Χρυσοβέργης στο ΑΠΕ, “Τελευταία ακούμε αρκετές ειδήσεις για πολέμους (…) ένα σωρό αρνητικά ερεθίσματα και λέω δεν γίνεται να υπάρχουν μόνο κακά πράγματα στον κόσμο, είμαι σίγουρος ότι υπάρχει αγάπη και καλοσύνη”.

“Γενικώς μου αρέσει να βγάζω ωραία συναισθήματα στους ανθρώπους, οπότε ήθελα να κάνω αυτό το κοινωνικό πείραμα”, θα συμπληρώσει ο νεαρός ποδηλάτης και ακτιβιστής από τη Λαμία, που τελικά διέσχισε 1.500 χιλιόμετρα μέσα από μια περιπέτεια που του έδωσε πλειάδα συμπερασμάτων, αφού δεν έγινε χρήση χρήματος και αμοιβής σε κανένα σημείο του ταξιδιού. Χρήματα που “βάζουν λίγα εμπόδια ανάμεσα στις σχέσεις των ανθρώπων, (αφού) όταν έχεις τα χρήματα κλείνεσαι σε αυτά, δεν εξαρτάσαι τόσο από τους ανθρώπους, έχεις μεν μια δύναμη, δεν είσαι όμως τόσο κοντά με τους ανθρώπους”, σημείωσε.

http://media.enikonomia.gr/data/photos/200415_0524693518-bda98d3fe549cab9.png

Με αυτό το σκεπτικό, ο κ.Χρυσοβέργης ξεκίνησε στο ταξίδι του στις 10 Οκτωβρίου από τη Βουδαπέστη με τη διαδρομή να τον μεταφέρει από την Ουγγαρία, στη Σερβία, την πΓΔΜ και την Ελλάδα, τέσσερις χώρες που διέσχισε με ποδήλατο. Το, δε, μέσο επιλέχθηκε και για τις δυνατότητες που δίνει. “Πηγαίνεις με μια ταχύτητα ούτε πολύ αργά ούτε πολύ γρήγορα που έχει και αυτό τη γοητεία του, περνάς από ωραίες διαδρομές, ποτάμια, λίμνες, βουνά αλλά το πιο σημαντικό είναι οι άνθρωποι, οι άνθρωποι που γνωρίζεις στον δρόμο. Ξυπνάς το πρωί με μια τρομερή ελευθερία (…) δεν ξέρεις πού θα φας το μεσημέρι, δεν ξέρεις πού θα κοιμηθείς το βράδυ, αλλά πάντα τυχαίνει και γνωρίζεις τρομερούς ανθρώπους, οι οποίοι σου φέρονται καλύτερα από την οικογένειά σου”, τόνισε ο ποδηλάτης που μέχρι να φτάσει στον τελικό προορισμό του, την πόλη της Λαμίας, φιλοξενήθηκε για 20 βραδιές από άγνωστες μέχρι εκείνη τη στιγμή, οικογένειες και μεμονωμένα άτομα. Μέσα στο επόμενο διάστημα έχει στόχο να δημιουργήσει ένα βίντεο με αποσπάσματα από το ταξίδι ώστε το #kalosyniproject, όπως έγινε γνωστό στα κοινωνικά δίκτυα αυτό το σχέδιο, να έχει και τον επίλογο που αρμόζει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + sixteen =