αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ Έλληνας καθηγητής φυσικής που βραβεύτηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας

Ο Έλληνας καθηγητής φυσικής που βραβεύτηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας

Ακόμα μία διάκριση για τον Έλληνα καθηγητή φυσικής του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ, Κώστα Νικολόπουλο που συνεχίζει να κάνει περήφανη τη χώρα και να διαφημίζει την ελληνική επιστημονική κοινότητα. Ο Έλληνας φυσικός, γεννημένος στην Αθήνα και μεγαλωμένος στο Μενίδι έφτασε να γνωρίζει συνεχείς διακρίσεις για το ερευνητικό του έργο, με την τελευταία να αφορά το πρότζεκτ “ExclusiveHiggs” για το οποίο και βραβεύτηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC).

Τα βραβεία έρευνας του 2020 είναι ο νέος θεσμός του ERC, τον οποίο ο Κώστας Νικολόπουλος και άλλοι τρεις επιστήμονες “εγκαινίασαν”, λαμβάνοντας τη σχετική τιμητική διάκριση που στοχεύσει στην ανάδειξη του τρόπου με τον οποίο οι ερευνητές εμπνέουν το κοινό με το έργο τους. Μαζί του, η Άννα Ντέιβις από το Δουβλίνο, καθώς και ο Έρικ Βαν Σέμπιλ από την Ουτρέχτη.

Ο Κώστας Νικολόπουλος είχε “φιλοξενηθεί” στο παρελθόν στο News 24/7, μιλώντας για μία άλλη προσωπική του διάκριση, τα “Blavatnik Awards”, τα οποία είχαν στόχο την επιβράβευση των επιστημόνων κάτω των 42 ετών που δραστηριοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο, στους τομείς των Ανθρωπιστικών επιστημών, της Χημείας, και της Φυσικής. Ο Έλληνας φυσικός συμμετείχε στην ανακάλυψη του σωματιδίου Higgs, έχοντας ηγηθεί μίας ομάδας 100 φυσικών στο πείραμα ATLAS, μια μεγάλη επιστημονική συνεργασία στο CERN που θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις του αιώνα στη θεμελιώδη φυσική.

Πηγή: News247.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + twelve =