αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Έλληνας επιχειρηματίας που ετοιμάζεται να προσλάβει τους απολυμένους εργαζομένους της Πίτσος

Ο Έλληνας επιχειρηματίας που ετοιμάζεται να προσλάβει τους απολυμένους εργαζομένους της Πίτσος

Διορία δύο εβδομάδων, έδωσαν οι Γερμανοί της BSH στον Έλληνα επιχειρηματία Νίκο Μπακατσέλο της Pyramis, για να επαναδιατυπώσει την πρότασή του για την απόκτηση των εγκαταστάσεων της Πίτσος.

Οι Γερμανοί, σύμφωνα με πληροφορίες, απέρριψαν δύο σημεία της πρότασης που είχε καταθέσει τον περασμένο μήνα ο Έλληνας επιχειρηματίας και δέχθηκαν δύο από τα υπόλοιπα. 

Ήδη πάντως ο Έλληνας επιχειρηματίας, όπως αποκάλυψε στο Capital.gr, έχει ξεκινήσει να στήνει μια βασική ομάδα, προσλαμβάνοντας πρώην εργαζόμενους της Πίτσος. 

Όπως λέει ο ίδιος, στόχος του είναι να ενισχύσει το παραγωγικό του αποτύπωμα στη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό έγινε και η πρόταση που έχει καταθέσει στην BSH για την απόκτηση, μέσω επινοικίασης, των εγκαταστάσεων του εργοστασίου της Πίτσος. 

Ασχέτως όμως με το που θα καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις με τους Γερμανούς της BSH, για τον κ. Μπακατσέλο η δημιουργία εργοστασίου στην Αττική αποτελεί ειλημμένη απόφαση. 

“Η Pyramis”, όπως έχει πει πρόσφατα στο capital.gr ο κ. Μπακατσέλος “είναι αποφασισμένη να ξεκινήσει παραγωγή ηλεκτρικών συσκευών στην Ελλάδα. Αν επέλθει συμφωνία με την BSH αυτό θα γίνει άμεσα καθώς υπάρχουν τα μηχανήματα, τα καλούπια και οι πιστοποιήσεις”.  

Για τη λειτουργία του εργοστασίου της Πίτσος υπό την Pyramis θα χρειασθούν 8 εκατ. ευρώ επένδυση, 100 πρώην εργαζόμενοι της Πίτσος το πρώτο 12μηνο, αριθμός ο οποίος θα διπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια. Αναφορικά με το παραγωγικό έργο του εργοστασίου για να είναι αποδοτικό θα πρέπει να παράγει ετησίως περί τα 120.000 τεμάχια κουζινών και εστιών.

Μέρος αυτού του όγκου παραγωγής επιδιώκεται, από τον επενδυτή να προέλθει από την BSH. Δηλαδή η Γερμανική πολυενική να δώσει “φασόν” παραγωγή 60.000 κουζινών Πίτσος στον επιχειρηματία. Επίσης στόχος του κ. Μπακατσέλου είναι να μεταφέρει την παραγωγή των προϊόντων Pyramis που σήμερα παράγονται στην Τουρκία και στην Ιταλία.  

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + one =