αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ άνθρωπος που έγινε «σκουπιδιάρης» και έχτισε μια εταιρία εκατομμυρίων (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο άνθρωπος που έγινε «σκουπιδιάρης» και έχτισε μια εταιρία εκατομμυρίων (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι μια δουλειά που λίγοι θα ήθελαν να κάνουν. Πόσοι ονειρεύονται να μαζεύουν τα σκουπίδια και τα άχρηστα αντικείμενα των άλλων; Κι όμως, ο Brian Scudamore αυτό ήθελε να κάνει πάντα. Όταν ήταν 4 ετών, ζωγράφισε τον εαυτό του ως… σκουπιδιάρη. Τελικά, όταν μεγάλωσε λίγο περισσότερο, άφησε το πανεπιστήμιο και ξεκίνησε την 1-800-GOT-JUNK?. Μια εταιρία που λειτουργεί όπως… οι σκουπιδιάρηδες. Δηλαδή, έρχεται με το φορτηγό στο σπίτι σου, και μαζεύει ό,τι άχρηστα αντικείμενα ή σκουπίδια έχεις. Και πληρώνεται για αυτό.

Το μακρινό 1989, ο νεαρός Brian Scudamore επένδυσε μόλις 1.000 δολάρια για να ξεκινήσει αυτή την ιδιαίτερη επιχείρηση. Και αγόρασε μόλις ένα φορτηγό. Εκείνη την εποχή, η φίλη του είχε την ιδέα να καλέσει την τοπική εφημερίδα, την Vancouver Province, έτσι ώστε ο ίδιος να παραθέσει την ιστορία του. Έτσι κι έγινε. Με την ιστορία του Scudamore να «παίζει» στην πρώτη σελίδα. Τις επόμενες 24 ώρες, είχε 100 προτάσεις για μάζεμα σκουπιδιών από σπίτια.

Ξαφνικά ο επιχειρηματίας συνειδητοποίησε ότι ανοίγεται μια τεράστια αγορά μπροστά του. Όλοι είχαν άχρηστα πράγματα, αλλά κανείς δεν ήθελε να ασχοληθεί με αυτά. Όλοι ήθελαν απλά να τα ξεφορτωθούν.

«Οι άνθρωποι προτιμούν να ανταλλάξουν χρόνο με χρήματα», λέει ο Brian Scudamore στο CNBC.

Η εταιρία αναπτυσσόταν συνεχώς. Και έφτασε να έχει παρουσία σε πολλές τοποθεσίες. Σήμερα έχει παρουσία σε συνολικά 180 τοποθεσίες σε ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία. Με μεγάλα έσοδα. Το 2014 η εταιρία είχε 214 εκατ. δολάρια σε έσοδα. Το 2017 αναμένεται να έχει 359 εκατ. δολάρια σε έσοδα. «Όταν ξεκίνησα την επιχείρηση μου, ήταν μια επένδυση 1.000 δολαρίων. Έμοιαζε τρελό» λέει ο Brian Scudamore και καταλήγει: «Ήταν ένα ρίσκο που απέδωσε».

This man is making millions picking up people's junk

He dropped out of high school and is making millions picking up people's trash. http://cnb.cx/2yCUfOd

Posted by CNBC Make It on Freitag, 15. Dezember 2017

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × three =