αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ άνθρωπος που ξεκίνησε το δικό του project με ένα δάνειο 1.000 δολαρίων. Και έφτασε να πάρει 3 εκατ. δολάρια από επενδυτές

Ο άνθρωπος που ξεκίνησε το δικό του project με ένα δάνειο 1.000 δολαρίων. Και έφτασε να πάρει 3 εκατ. δολάρια από επενδυτές

O Jared Cannon εγκατέλειψε την 17χρονη καριέρα του ως σεφ, το 2017. Και με ένα δάνειο 1.000 δολαρίων, ξεκίνησε τη Simply Good Jars, μια εταιρεία που πουλάει βάζα σαλάτας.

«Στη Simply Good Jars, φέρνουμε την επανάσταση στη συσκευασμένη σαλάτα, με στόχο να δημιουργήσουμε απλά νόστιμα γεύματα» λέει ο νεαρός επιχειρηματίας.

Ο Cannon είχε το κίνητρο να κυκλοφορήσει τα Simply Good Jars για μία σειρά από λόγους. Όχι μόνο η σαλάτα είναι το «αγαπημένο» γεύμα που φτιάχνει, αλλά ήθελε να δημιουργήσει μια υγιεινή, βολική επιλογή φαγητού και ήλπιζε να μειώσει τα πλαστικά απόβλητα με τα επαναχρησιμοποιήσιμα και ανακυκλώσιμα βάζα.

«Όλα τα βάζα μας επιστρέφονται, οπότε για κάθε βάζο που επιστρέφεται, όχι μόνο το επαναχρησιμοποιούμε, αλλά και δωρίζουμε ένα γεύμα για να ταΐσουμε κάποιον που έχει ανάγκη» δήλωσε ο ίδιος στην αμερικανική εκπομπή Shark Tank στην οποία βρέθηκε καλεσμένος.

Η Simply Good Jars προσφέρει μια ποικιλία επιλογών σαλάτας, από καλαμπόκι έως καπνιστό σολομό έως κοτόπουλο quinoa. Τα βάζα πωλούνται από 8,99 έως 10,99 $, ανάλογα με το μέγεθος, και η εταιρεία ξοδεύει 2,50 έως 3,60 $ για να φτιάξει το καθένα, είπε ο Cannon.

Μάλιστα η εταιρία εκτοξεύτηκε μέσα στην πανδημία, μέσω του μοντέλου του delivery.

Ο Jared Cannon έχει ήδη λάβει 2,5 εκατ. δολάρια από εξωτερικούς επενδυτές. Με την παρουσία του στην εκπομπή Shark Tank πήρε και κάτι επιπλέον: Μια νέα χρηματοδότηση ύψους 500.000 δολαρίων από τους γνωστούς επενδυτές Mark Cuban και Lori Greiner.

Η εταιρία αναμένει πωλήσεις ύψους 750.000 δολαρίων για τη φετινή χρονιά. Ωστόσο ακόμα δεν είναι κερδοφόρα. Με την ταχύτατη ανάπτυξη που καταγράφει, ο Jared Cannon εκτιμά ότι σύντομα θα φτάσει και σε αυτό. Και μάλλον την ίδια γνώμη έχουν και όσοι επενδύουν στο project του.

https://www.fox.temple.edu/wp-content/uploads/2018/11/Cannon_J.jpg

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + 7 =