αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ άνθρωπος που μόλις έσπασε ένα ρεκόρ: Ανέβασε το πιο αναδημοσιευμένο tweet στην ιστορία

Ο άνθρωπος που μόλις έσπασε ένα ρεκόρ: Ανέβασε το πιο αναδημοσιευμένο tweet στην ιστορία

Στις 5 Ιανουαρίου, ο Ιάπωνας που εξελίχθηκε από ροκ μουσικό σε δισεκατομμυριούχο του ηλεκτρονικού εμπορίου ανέβασε ένα tweet. Αυτό το tweet έχει γίνει το πιο αναδημοσιευμένο tweet όλων των εποχών – με 5,6 εκατομμύρια retweets.

Ποιος είναι αυτός ο δισεκατομμυριούχος και γιατί απογειώθηκε το tweet του; Ο Yusaku Maezawa είναι ιδρυτής του μεγαλύτερου λιανοπωλητή μόδας της Ιαπωνίας, ZOZO. Ανήγγειλε στο Twitter ότι θα δωρίσει συνολικά 100 εκατομμύρια γεν, που ισοδυναμούν με πάνω από 920.000 δολάρια, σε 100 τυχαία επιλεγμένους ανθρώπους που θα αναδημοσιεύσουν το tweet του. Ο Maezawa εξήγησε ότι προσφέρει το δώρο αυτό για να γιορτάσει τα 10 δισ. γεν (92 εκατ. δολάρια) σε πωλήσεις που πέτυχε η ZOZO την εορταστική περίοδο του 2018.

Ο 43χρονος Maezawa, έχει ξαναβρεθεί στα παγκόσμια πρωτοσέλιδα. Τον Σεπτέμβριο του 2018 ο Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX Elon Musk αποκάλυψε ότι ο Maezawa είχε αγοράσει ένα εισιτήριο για να πετάξει γύρω από το φεγγάρι με το σκάφος της SpaceX “Starship” το 2023 για ένα μη ανακοινωθέν ποσό.

Ο ζωηρός Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος με τη δημιουργική μανία σχεδιάζει να πάρει μαζί του μια ομάδα καλλιτεχνών στο διάστημα. “Αν ο Pablo Picasso μπορούσε να δει το φεγγάρι από κοντά, τι είδους πίνακες θα είχε ζωγραφίσει; Αν ο John Lennon μπορούσε να δει την καμπυλότητα της Γης, τι είδους τραγούδια θα είχε γράψει; … Ελπίζω ότι αυτή η αποστολή θα εμπνεύσει τον ονειροπόλο μέσα στον καθένα μας “, έγραψε ο Maezawa στο dearmoon.earth, την ιστοσελίδα του για το διαστημικό ταξίδι.

Πηγή: Forbes

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − thirteen =