αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ άνθρωπος που δεν βάζει ξυπνητήρι για να σηκωθεί: 3+1 πράγματα που δεν ξέρεις για τον Jeff Bezos

Ο άνθρωπος που δεν βάζει ξυπνητήρι για να σηκωθεί: 3+1 πράγματα που δεν ξέρεις για τον Jeff Bezos

Σήμερα είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια, την επιχειρηματική του διαδρομή, και κατάφερε να «δει» το μέλλον. Προέβλεψε ότι το ίντερνετ και το ηλεκτρονικό εμπόριο θα αναπτυχθούν ταχύτατα. Και έτσι έφτιαξε την Amazon. Τον γνωστό τεχνολογικό γίγαντα. Μιλάμε φυσικά για τον Jeff Bezos.

Τώρα θα δούμε κάποια πράγματα που ίσως δεν γνωρίζεις, για τον διάσημο businessman. Όπως σημειώνει το Entrepreneur.com, o Bezos δεν βάζει ποτέ ξυπνητήρι για να ξυπνά το πρωί. Επίσης, κάθε βράδυ πλένει τα πιάτα. «Είναι το πιο σέξυ πράγμα που κάνω», έχει πει.

Έχει ιδιαίτερες συνήθειες και στον χώρο εργασίας. Για παράδειγμα, ξοδεύει μόλις 6 ώρες τον χρόνο, σε meetings με τους επενδυτές της Amazon. Ένα εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα, για μια εταιρία τέτοιου μεγέθους.

Θυμήσου και τον «κανόνα με τις 2 πίτσες» για τον οποίο έχουμε ξανά μιλήσει. Παρόλο που το συγκεκριμένο σενάριο δεν περιλαμβάνει… πίτσες στο δωμάτιο, είναι ικανό για να τον βοηθήσει στην καθημερινότητα του. Με απλά λόγια, ο ίδιος δεν διοργανώνει meetings ή δεν πάει εκεί, αν «δύο πίτσες» δεν μπορούν να ταΐσουν όλους τους παρευρισκόμενους. Όσο περισσότεροι είναι στο δωμάτιο, τόσο λιγότερο παραγωγικό θα είναι το meeting, όπως εκτιμά ο Bezos. Θέλει λίγες συναντήσεις και μικρές ομάδες να συμμετέχουν σε αυτά.

Δεν είναι τυχαίο, ότι έρευνες έχουν δείξει πως τα λιγότερα meetings μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα των εργαζομένων. Αφού σε πολλές περιπτώσεις, οι συναντήσεις είναι χάσιμο χρόνο και δεν υπάρχει κάποιο όφελος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 16 =