αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ άνθρωπος που βγάζει 6 εκατ. δολάρια τον χρόνο από το YouTube, παραθέτει 10 συμβουλές για να αποκτήσεις πολλά χρήματα

Ο άνθρωπος που βγάζει 6 εκατ. δολάρια τον χρόνο από το YouTube, παραθέτει 10 συμβουλές για να αποκτήσεις πολλά χρήματα

Ο Graham Stephan έχει σήμερα 3,6 εκατ. subscribers στο YouTube. Είναι ένα επάγγελμα για αυτόν. Όπως δήλωσε ο ίδιος το 2021, βγάζει πλέον 6 εκατ. δολάρια τον χρόνο από το YouTube (έσοδα απευθείας από την πλατφόρμα+ sponsorships). Διαθέτει επίσης 421.000 followers στο Instagram. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που καταφέρει να δημιουργήσει μία μεγάλη κοινότητα γύρω του.

Βεβαίως η επιχειρηματικότητα δεν ήταν άγνωστη για αυτόν. Αφού πριν ξεκινήσει την δραστηριότητα του στα social media, ήταν ήδη επενδυτής στο real-estate.

Μετά από όλη αυτή τη διαδρομή, ο ίδιος παραθέτει 10 συμβουλές σε όποιον θέλει να διαχειριστεί καλύτερα τα οικονομικά του και να αποκτήσει πολλά χρήματα. Εδώ είναι, όπως τις διαβάσαμε στο freemalaysiatoday.com.

1. Παρακολουθήστε τις δαπάνες σας

Είτε χρησιμοποιείτε κάποιο υπολογιστικό φύλλο, είτε ειδικό λογισμικό, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τα έξοδα σας, για να δείτε πού πηγαίνουν τα χρήματά σας. Από εκεί και μετά, καθορίστε πού θέλετε να κάνετε περικοπές. Ο απώτερος στόχος είναι να εντοπίσετε τα περιττά έξοδα και να τα εξαλείψετε, για να ζήσετε με βάση τις δυνατότητές σας.

2. «Πληρώστε» πρώτα τον εαυτό σας

Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι πληρώνονται, φροντίζουν πρώτα τα έξοδα και μετά ανταμείβουν τον εαυτό τους. Αφού παρακολουθήσετε τις δαπάνες σας και προσδιορίσετε πόσα μπορείτε να εξοικονομείτε μηνιαία, καταθέστε αυτό το ποσό αμέσως μόλις πληρωθείτε. Αναπτύξτε τη συνήθεια να πληρώνετε πρώτα τον εαυτό σας.

3. Διατηρήστε κεφάλαια έκτακτης ανάγκης

Είναι σημαντικό να διαθέτετε χρήματα για περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Και όταν έχετε εργαστεί σκληρά για να εξοικονομήσετε αυτά τα χρήματα, είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό μέρος για να τα αποθηκεύσετε. Εξετάστε τραπεζικούς λογαριασμούς με υψηλότερες αποδόσεις.

4. Ξεφορτωθείτε τα επισφαλή χρέη

Σημειώστε τις μηνιαίες δαπάνες και τα κόστη σας και επικεντρωθείτε στη σταδιακή μείωση των επιπόλαιων δαπανών σας, ενώ ρίχνετε περισσότερα χρήματα για να αποπληρώσετε τα χρέη σας. Όσον αφορά την εξόφληση του χρέους, μερικοί άνθρωποι προτιμούν την τεχνική της χιονόμπαλας – εξοφλώντας πρώτα μικρότερα ποσά. ενώ άλλοι προτιμούν τη μέθοδο της χιονοστιβάδας, που είναι να εξοφλήσει πρώτα τις μεγαλύτερες υποχρεώσεις ή αυτές με το υψηλότερο επιτόκιο.

5. Μην πας… στα Starbucks

Το να σταματήσετε τον πρωινό σας καφέ έξω, δεν πρόκειται να σας κάνει πλούσιους, αλλά θα πρέπει να προσπαθήσετε να σταματήσετε τα περιττά έξοδα. Η φιλοσοφία «όχι Starbucks» μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Φτιάξτε τον καφέ σας στο σπίτι. ‘Η σταματήστε να παραγγέλνετε μέσω εφαρμογών όταν μπορείτε να κάνετε το δείπνο πιο φθηνά στο σπίτι. Θα έχετε περισσότερα χρήματα για να εξοικονομήσετε ή να επενδύσετε εάν σταματήσετε να έχετε τέτοια καθημερινά έξοδα.

6. Μην αγοράζετε ποτέ επώνυμα ρούχα

Μην ρίχνετε μετρητά σε ακριβά ρούχα όταν προσπαθείτε να αυξήσετε το ταμείο σας. Αναρωτηθείτε αν η τιμή ενός αντικειμένου αξίζει τον αριθμό των ωρών που θα χρειαστεί να εργαστείτε για να το πληρώσετε. Η ίδια νοοτροπία μπορεί να επεκταθεί και στα οχήματα, τα gadget, την ψυχαγωγία και ούτω καθεξής.

7. Να είστε έξυπνοι στα εστιατόρια

Στους περισσότερους αρέσει να περνούν χρόνο με τους φίλους και την οικογένεια βγαίνοντας έξω για φαγητό. Έχετε υπόψη σας πόσα ξοδεύετε όταν τρώτε έξω, ειδικά εάν πρόκειται για αλκοολούχα ποτά. Εάν πρέπει να βγείτε έξω για ένα γεύμα, επιλέξτε εστιατόρια που είναι πιο οικονομικά ή λάβετε στρατηγικές αποφάσεις, όπως να αντικαταστήσετε ένα ορεκτικό για το κύριο πιάτο σας.

8. Πολλαπλές πηγές εισοδήματος

Μην αρκείστε στο να ζείτε πολύ κάτω από τις δυνατότητές σας ενώ προσπαθείτε να εξοικονομήσετε ή να επενδύσετε όσο περισσότερα μπορείτε. Είναι καλή ιδέα να αυξήσετε τα κέρδη σας και να προσπαθείτε πάντα να αποκτάτε παθητικό εισόδημα όπου είναι δυνατόν. Εξετάστε επίσης επιλογές όπως η ανάληψη πρόσθετων θέσεων εργασίας ή η εργασία ως ελεύθερος επαγγελματίας ή άλλου είδους επενδύσεις που θα σας φέρουν έσοδα. Δείτε επίσης το άρθρο: «Πως να δημιουργήσεις πολλαπλές ροές εισοδήματος από το δωμάτιο του σπιτιού σου. Εδώ είναι μερικές ιδέες».

9. Φροντίστε τον εαυτό σας

Ασκηθείτε, πηγαίνετε για τακτικούς ελέγχους και δώστε χρήματα σε υγιεινές τροφές και θα βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας μακροπρόθεσμα. Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, στην πραγματικότητα δεν είναι κακή ιδέα να επενδύσετε σε συνδρομή γυμναστηρίου, αρκεί να το χρησιμοποιήσετε σωστά.

10. Αποφύγετε να… εκτινάξετε το lifestyle σας

Σχεδόν σίγουρα θα λάβετε αυξήσεις μισθών και προαγωγές κατά τη διάρκεια της καριέρας σας, και όταν συμβεί, μπορεί να είναι δελεαστικό να αυξήσετε τις δαπάνες σας, ειδικά αν το κάνουν και οι φίλοι σας. Η απόκτηση ενός νέου αυτοκινήτου, το να τρώτε πιο συχνά έξω ή η μετεγκατάσταση σε ένα μεγαλύτερο διαμέρισμα διογκώνουν τα έξοδα σας. Αλλά αν διατηρήσετε ίδια τα έξοδα σας για χρόνια, και παράλληλα επενδύετε τα επιπλέον χρήματα, αυτό θα σας επιτρέψει να επιτύχετε τους οικονομικούς σας στόχους πολύ πιο γρήγορα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 16 =