αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ άνθρωπος που αρνήθηκε να πουλήσει τη startup του προς 500 εκατ. δολάρια. Τώρα έχει αξία 2,5 δισ. δολάρια

Ο άνθρωπος που αρνήθηκε να πουλήσει τη startup του προς 500 εκατ. δολάρια. Τώρα έχει αξία 2,5 δισ. δολάρια

Τα μεγάλα «όχι» μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην πορεία κάποιου. Σε αυτό τον σίγουρα ρισκαδόρικο δρόμο, κινήθηκε ο συνιδρυτής και CEO της Qualtrics, Ryan Smith. Πριν από 5 χρόνια, είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση: Να πουλήσει τη startup του προς 500 εκατ. δολάρια. Και ενώ οι περισσότεροι θα έλεγαν το «ναι» σε μια τέτοια πρόταση, ο ίδιος έκανε την έκπληξη. Αρνήθηκε να πουλήσει την καινοτόμο επιχείρηση του.

Αντί για αυτό, ο Smith αποφάσισε να στηριχτεί στα χρηματικά κεφάλαια του ίδιου και της οικογένειας του, ενώ έλαβε και μια χρηματοδότηση από VC. Με στόχο να μεγαλώσει την εταιρία του. Την περασμένη Τετάρτη, ο νεαρός επιχειρηματίας ανακοίνωσε κάποια αποτελέσματα που μάλλον τον δικαιώνουν. Η startup του «σήκωσε» 180 εκατ. δολάρια στον τρίτο γύρο χρηματοδότησης της. Με την αξία της εταιρία να αποτιμάται πλέον στα 2 δισ. δολάρια. Δηλαδή, περίπου 250% πάνω, από την προσφορά εξαγοράς που προαναφέραμε.

Παράλληλα, η Quatrics είναι σε συνεχή ανοδική τροχιά και όπως δηλώνει ο Smith στο Business Insider, αναμένεται να έχει έσοδα 250 εκατ. δολαρίων αυτή τη χρονιά. Η αξία της εταιρία έχει αυξηθεί κατά 150% από το 2014 ενώ έχει λάβει συνολική χρηματοδότηση ύψους 400 εκατ. δολαρίων. Στον τελευταίο γύρο, συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Insight Venture Partners, Accel και Sequoia Capital.

Η Quatrics προσφέρει online έρευνες αγοράς. Οι οποίες είναι πολύ χρήσιμες στους ανθρώπους του μάρκετινγκ. Ο Ryan Smith έκανε πραγματικότητα την ιδέα του, μαζί με τον πατέρα του, Scott, ο οποίος είναι καθηγητής μάρκετινγκ. Αυτή τη στιγμή η εταιρία συνεργάζεται και αναλύει δεδομένα για περισσότερες από 8.500 επιχειρήσεις. Πολλές εκ των οποίων συγκαταλέγονται στα μεγαλύτερα brand του κόσμου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + twenty =