αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟ άνθρωπος που έχασε Bitcoins αξίας 450 εκατ. δολαρίων μέσα από τα «χέρια» του, κάνοντας ένα ανέλπιστο λάθος

Ο άνθρωπος που έχασε Bitcoins αξίας 450 εκατ. δολαρίων μέσα από τα «χέρια» του, κάνοντας ένα ανέλπιστο λάθος

Για την ιστορία του James Howells έχουμε ξανά γράψει εδώ στο It’s Possible. Πρόκειται άλλωστε για μία περίπτωση μου έχει απασχολήσει πολλά διεθνή ΜΜΕ, μέσα στην εποχή των κρυπτονομισμάτων.

Τι ακριβώς έχει συμβεί με τον συγκεκριμένο άνδρα: Το 2009 η αξία του Bitcoin ήταν πολύ πιο χαμηλή σε σχέση με σήμερα. Για να είμαστε πιο ακριβείς, ελάχιστοι ήταν και οι άνθρωποι που γνώριζαν την ύπαρξη του συγκεκριμένου ψηφιακού νομίσματος. Κάπου εκεί, ο Βρετανός James Howells (φωτο) ξεκίνησε να κάνει «εξόρυξη» Bitcoin.

Συγκέντρωσε 7.500 Bitcoins. Μια ημέρα, έριξε κατά λάθος λεμονάδα πάνω στον φορητό υπολογιστή του. Εκεί όπου είχε τον σκληρό δίσκο με τo ηλεκτρονικό πορτοφόλι του. Αφαίρεσε αμέσως τον σκληρό δίσκο και τον φύλαξε σε ένα συρτάρι για περίπου 3 χρόνια.

«Κρατούσα τον δίσκο, γιατί πίστευα ότι τα Bitcoins θα αποκτήσουν αξία μια ημέρα», λέει ο ίδιος.

Στην συνέχεια, ενώ καθάριζε το γραφείο του, πέταξε κατά λάθος τον σκληρό δίσκο στα σκουπίδια μαζί με άλλα πράγματα. Λίγο αργότερα, είδε το Bitcoin όντως να «εκτοξεύεται». Αλλά το λάθος είχε γίνει. Δεν είχε ούτε backup του δίσκου. Από τότε ξεκίνησε την δική του προσπάθεια, για να βρει τον σκληρό δίσκο. Αν και το εγχείρημα του μοιάζει πολύ δύσκολο.

Σήμερα, τα Bitcoins που είχε καταφέρει να μαζέψει, θα κόστιζαν περισσότερα από 450 εκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα ο 36χρονος σήμερα Howells ανησυχεί ότι η αξία του Bitcoin… θα ανέβει ακόμα περισσότερο στο προσεχές μέλλον. Και έτσι η απώλεια του θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Μια εταιρεία ανάκτησης δεδομένων που είχε προσληφθεί στο παρελθόν από τη NASA είναι τώρα πρόθυμη να βοηθήσει τον Howells, αναφέρουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Η Ontrack κατάφερε να ανακτήσει τον σκληρό δίσκο από το διαστημικό λεωφορείο Columbia που συνετρίβη το 2003, παρά το γεγονός ότι η συσκευή βρέθηκε μήνες μετά το ατύχημα. 

Η Ontrack πιστεύει ότι υπάρχει πιθανότητα 80% έως 90% να ανακτηθεί η τεράστια περιουσία του James σε Bitcoin – εάν ο σκληρός δίσκος δεν έχει διαλυθεί.

Ωστόσο, ο άνδρας δεν έχει ακόμη επίσημη άδεια να σκάψει τον χώρο υγειονομικής ταφής, καθώς το συμβούλιο φοβάται ότι η δαπανηρή ανασκαφή δεν θα έχει αποτέλεσμα, αλλά μπορεί να «έχει τεράστιο περιβαλλοντικό αντίκτυπο στη γύρω περιοχή».

Ο 36χρονος λέει ότι το σχέδιό του έχει υποστηριχθεί από hedge funds που είναι πρόθυμα να καλύψουν το κόστος της έρευνας καθώς και τον εξοπλισμό που χρειάζεται, παίρνοντας φυσικά ένα μεγάλο κομμάτι της περιουσίας του.

Αλλά λέει ότι οι επικεφαλείς του συμβουλίου στο Newport, δεν θα δουν με καλό μάτι την ιδέα ούτε θα του επιτρέψουν να συναντηθεί με αξιωματούχους για να περιγράψει τα σχέδιά του.

Ο ίδιος υποστηρίζει μάλιστα ότι έχει μελετήσει αεροφωτογραφίες της τοποθεσίας και πιστεύει ότι ο σκληρός δίσκος βρίσκεται σε μια περιοχή 200 τετραγωνικών μέτρων και θα μπορούσε να είναι σε βάθος 15 μέτρων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 18 =