αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ άνθρωπος που έχασε Bitcoins αξίας 135 εκατ. δολαρίων μέσα από τα «χέρια» του, κάνοντας ένα ανέλπιστο λάθος (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο άνθρωπος που έχασε Bitcoins αξίας 135 εκατ. δολαρίων μέσα από τα «χέρια» του, κάνοντας ένα ανέλπιστο λάθος (ΒΙΝΤΕΟ)

Το 2009 η αξία του Bitcoin ήταν πολύ πιο χαμηλή σε σχέση με σήμερα. Για να είμαστε πιο ακριβείς, ελάχιστοι ήταν και οι άνθρωποι που γνώριζαν την ύπαρξη του συγκεκριμένου ψηφιακού νομίσματος. Κάπου εκεί, ο Βρετανός James Howells που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, ξεκίνησε να κάνει «εξόρυξη» Bitcoin.

Συγκέντρωσε 7.500 Bitcoins. Μια ημέρα, έριξε κατά λάθος λεμονάδα πάνω στον φορητό υπολογιστή του. Εκεί όπου είχε τον σκληρό δίσκο με τo ηλεκτρονικό πορτοφόλι του. Αφαίρεσε αμέσως τον σκληρό δίσκο και τον φύλαξε σε ένα συρτάρι για 3 χρόνια.

«Κρατούσα τον δίσκο, γιατί πίστευα ότι τα Bitcoins θα αποκτήσουν αξία μια ημέρα», λέει ο ίδιος.

Μετά από 4 χρόνια, πέταξε κατά λάθος τον σκληρό δίσκο στα σκουπίδια, μαζί με άλλα πράγματα. Λίγο αργότερα, είδε το Bitcoin όντως να «εκτοξεύεται». Αλλά το λάθος είχε γίνει. Δεν είχε ούτε backup του δίσκου. Τώρα έχει ξεκινήσει την δική του προσπάθεια, για να βρει τον σκληρό δίσκο. Αν και το εγχείρημα του μοιάζει πολύ δύσκολο.

Σήμερα, τα Bitcoins που είχε καταφέρει να μαζέψει, θα κόστιζαν περισσότερα από 135 εκατ. δολάρια.

Be Careful with what you throw away. You might lose everything!

Posted by Born Realist on Mittwoch, 20. Dezember 2017

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + thirteen =