αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ άνθρωπος που άφησε το σχολείο, έφτιαξε το Tumblr και σήμερα είναι εκατομμυριούχος

Ο άνθρωπος που άφησε το σχολείο, έφτιαξε το Tumblr και σήμερα είναι εκατομμυριούχος

Μια ανατρεπτική πορεία μέχρι την κορυφή. Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας σύντομος τίτλος για την ζωή του David Karp. Σήμερα είναι 33 ετών, και έχει καταφέρει να είναι ένας από τους νεότερους εκατομμυριούχους στον κόσμο. Πρόκειται άλλωστε για τον ιδρυτή της γνωστής πλατφόρμας Tumbrl.

Όμως δεν ήταν όλα εύκολα μέχρι εδώ. Το αντίθετο. Από την ηλικία των 14 ετών, περνούσε πολύ χρόνο μπροστά από ένα κομπιούτερ. Ήταν αρκετά πιο έξυπνος από τα παιδιά της ηλικίας του, κάτι που τον έκανε μάλιστα να βαριέται μέσα στην τάξη του σχολείου του. Ήταν φανερό ότι ο μικρός David Karp δεν μπορούσε να αναπτυχθεί μέσα σε ένα κλασικό περιβάλλον Εκπαίδευσης. Έτσι κάποια στιγμή, μετά από παρότρυνση της μητέρας του, άφησε το σχολείο. Δεν πήγε ούτε σε κάποιο πανεπιστήμιο, και άρχισε να εξερευνεί τον «τεχνολογικό κόσμο».

Ξεκίνησε δουλεύοντας πάνω σε μικρά projects, μέχρι που δημιούργησε κάτι δικό του. Ήταν η εταιρία DavidVille. Και ένα από τα projects αυτή της εταιρίας ήταν το Tumbrl. Αλλά ακόμα και τότε, δεν ήρθε η επιτυχία εύκολα. Ο David Karp δεν είχε μάθει να διαχειρίζεται ομάδες και εργαζομένους. Μάλιστα επειδή τα έσοδα της πλατφόρμας δεν ήταν καλά. το ΔΣ αποφάσισε να διώξει τον ίδιο από τη θέση του CTO. Συνέχιζε όμως να ξυπνά νωρίς το πρωί, να πηγαίνει στο γραφείο και να δουλεύει. Και κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα, να εδραιωθεί στην εταιρία και να γίνει εκατομμυριούχος. Το 2017 και ενώ η εταιρία είχε εξαγοραστεί από την Yahoo (προς 1,1 δισ. δολάρια), ο ίδιος ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την εταιρία. Η περιουσία του σήμερα υπολογίζεται στα 200 εκατ. δολάρια.

Όσο για το μάθημα που μένει από αυτή την ιστορία; Είναι μια φράση του Karp: «Η επιτυχία έρχεται σε αυτούς που είναι πρόθυμοι να ρισκάρουν τα ‘ασήμαντα’ πράγματα στην ζωή». Αρκεί φυσικά να καταλάβεις ποια είναι τα ασήμαντα…

https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/WR22V0MYRESscx7kdb_xsw--~A/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjtzbT0xO3c9ODAw/http://media.zenfs.com/en-US/homerun/variety.com/238e3b66022353acb8820b48ff11da0d

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five − 5 =