αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟύτε τον Σεπτέμβρη θα δούμε τη λοταρία της εφορίας

Ούτε τον Σεπτέμβρη θα δούμε τη λοταρία της εφορίας

Σε νέα φάση καθυστερήσεων έχει μπει η περιβόητη πλέον φόρο-λοταρία που στοχεύει στο να δίνει επιπλέον κίνητρα στους φορολογούμενους για να πληρώνουν με πλαστικό χρήμα.

Αν και ο τελευταίος σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών προέβλεπε ότι η πρώτη κλήρωση θα γινόταν έως το τέλος Σεπτεμβρίου, τελικά αυτή μεταφέρεται, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Capital.gr, για το τέλος Οκτωβρίου. Ο λόγος; Προβλήματα στη λήψη των στοιχείων για τις χρεώσεις πλαστικού χρήματος από τις τράπεζες.

Ο σχεδιασμός προέβλεπε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα ελάμβανε εντός του Σεπτεμβρίου όλα τα στοιχεία για τις χρεώσεις με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες που έκαναν οι φορολογούμενοι κατά τη διάρκεια του Αυγούστου και με βάση αυτές τις συναλλαγές θα μοιράζονταν οι ηλεκτρονικοί λαχνοί στους φορολογούμενους και θα γινόταν η κλήρωση των προβλεπόμενων χρηματικών ποσών. Ωστόσο, τα στοιχεία δεν ελήφθησαν λόγω τεχνικών δυσκολιών από τις τράπεζες και έτσι η φορολοταρία πρόκειται να καθυστερήσει.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι βρισκόμαστε τέσσερις μήνες πριν το τέλος του έτους και από το συνολικό ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ που έχει δεσμευτεί για τη φορολοταρία στον φετινό προϋπολογισμό, δεν έχει ακόμη διατεθεί ούτε ένα ευρώ.

Εντός των επόμενων εβδομάδων ή και ημερών αναμένεται να υπογραφεί απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που θα ρυθμίζει όλες τις λεπτομέρειες για τη φορολοταρία. Πιο συγκεκριμένα, τα βασικά χαρακτηριστικά της φορολοταρίας θα είναι τα εξής:

– για κάθε πληρωμή με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα που θα πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι θα συγκεντρώνουν ηλεκτρονικούς λαχνούς για συμμετοχή στη φορολοταρία. Ο αριθμός των λαχνών θα εξαρτάται από την αξία των συναλλαγών χωρίς όμως να προμοτάρονται ιδιαίτερα οι μεγάλες συναλλαγές προκειμένου οι καταναλωτές να έχουν κίνητρο να χρησιμοποιούν την κάρτα τους και για μικροποσά όπου υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος μη έκδοσης απόδειξης

– κάθε μήνα θα διατίθεται στους τυχερούς το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Δεν έχει καθοριστεί ακόμη ο αριθμός των τυχερών. Οι βασικές προτάσεις είναι 1.000 τυχεροί με 1.000 ευρώ κέρδος ο καθένας ή 2.000 τυχεροί με 500 ευρώ ο καθένας. Το ποσό αυτό θα είναι ακατάσχετο

– ειδικά την πρώτη περίοδο εφαρμογής της φορολοταρίας πρόκειται να διατεθούν με μεγάλες κληρώσεις και τα ποσά που αναλογούν στους πρώτους μήνες μη εφαρμογής του μέτρου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × one =