αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟριστικό: Έκλεισε το deal σχετικά με το 50% του Skroutz.gr

Οριστικό: Έκλεισε το deal σχετικά με το 50% του Skroutz.gr

Την πώληση της συμμετοχής της (50%) στην εταιρεία skroutz.gr έναντι συνολικού τιμήματος 10.001.000 ευρώ, ανακοίνωσε η Dionic.

Παράλληλα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο πώλησης στοιχείων του ενεργητικού της, η εταιρεία προέβη στην πώληση του ποσοστού συμμετοχής της στην συγγενή Εταιρεία ΕΝΑΛΕΝ ΑΕΚΕ ήτοι 37,5% έναντι συνολικού τιμήματος 500.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση της Dionic βάζει τέλος σε ένα σίριαλ που κράτησε επί μακρόν, εξ αρχής όμως είχε προδιαγεγραμμένη κατάληξη αφού, όπως έγκαιρα έγραψε το Capital.gr., αγοραστές θα ήταν οι τρεις ιδρυτές της εταιρείας, Γ. Αυγουστίδης, Β. Δήμου και Γ. Χατζηγεωργίου, οι οποίοι και άσκησαν το δικαίωμα πρώτης προτίμησης που προβλεπόταν στην αρχική συμφωνία με τη Dionic.

Ο διαγωνισμός που υλοποίησε η Dionic, κάτοχος του 50% της “ΣΚΡΟΥΤΖ Α.Ε Υπηρεσίες Διαδικτύου” συγκέντρωσε υψηλό ενδιαφέρον, κάτι που οδήγησε στην αύξηση της αποτίμησης της εταιρείας, καθότι υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από γνωστή εταιρεία του ευρύτερου χώρου της παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Παρόλα αυτά το ιδρυτικό σχήμα των μετόχων εξασφάλισε την απαιτούμενη χρηματοδότηση, προσφέροντας 10 εκατ.ευρώ για να επαναγοράσει το 50% της εταιρείας που αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης τιμών προϊόντων στην Ελλάδα, με πάνω από 7.000.000 προϊόντα από 2.650 καταστήματα.

Όπως ανέφεραν οι πληροφορίες του Capital.gr, πέραν των προσωπικών κεφαλαίων που θα καταβάλουν οι Αυγουστίδης, Δήμου και Χατζηγεωργίου, στο χρηματοδοτικό σχήμα, συμμετοχή εξασφαλίζει το fund SouthBridge Europe Mezzanine. Πρόκειται για μια εταιρεία επενδύσεων (risk capital investment company, αλλιώς société d’investissement en capital à risque – SICAR) με έδρα το Λουξεμβούργο που συμμετέχει μέσω υβριδικών μορφών χρηματοδότησης κεφαλαίου (quasi – equity και ενδιάμεση χρηματοδότηση) κυρίως σε ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμετοχή του Southbridge αφορά στη σύναψη μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, τετραετούς διάρκειας, για το 14% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + 20 =