αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟλοκληρώνεται η επέκταση του Smart Park

Ολοκληρώνεται η επέκταση του Smart Park

Τέλη του μήνα αναμένεται να ολοκληρωθεί η β’ φάση της επέκτασης του εμπορικού πάρκου Smart Park, που ξεκίνησε να υλοποιεί η Reds τον Νοέμβριο του 2018, αποτελώντας επένδυση της τάξης των 25 εκατ. ευρώ.

Στην νέα πτέρυγα του εμπορικού κέντρου θα προστεθούν νέοι χώροι επιφάνειας 15.200 τ.μ., από τους οποίους για το 80% η εισηγμένη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων έχει συνάψει προσύμφωνα μίσθωσης.

Απομένουν προς ενοικίαση διαθέσιμοι χώροι 2.000 τ.μ., που αντιστοιχούν σε τρεις χρήστες-εταιρείες λιανικής, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Στο Smart Park θα αποκτήσουν, μεταξύ άλλων παικτών του retail, παρουσία η Ashley Homestore, που θα μισθώσει κατάστημα 800 τ.μ. με έπιπλα και είδη οικιακού εξοπλισμού και η αλυσίδα Toys Center, που θα καταλαμβάνει επιφάνεια 800 τ.μ., όπου θα πωλούνται παιχνίδια και εποχιακά είδη. Επίσης, οι αλυσίδες Decathlon, Marks & Spencer, Διάφανο, Bo Concept και GAP θα δίνουν το “παρών” στη β’ φάση του Smart Park.

Για τις ανάγκες χρηματοδότησης της νέας επέκτασης, η θυγατρική της Reds Γυαλού Εμπορική και Τουριστική έχει συμφωνήσει τους βασικούς όρους έκδοσης νέου κοινού ομολογιακού δανείου ύψους έως 44,6 εκατ. ευρώ-θα υπογραφεί το προσεχές διάστημα- µε την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς, που συμπεριλαμβάνει την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού ποσού περίπου 18,5 εκατ. ευρώ.

Με την προσθήκη των 15.200 τ.μ. η Reds προσδοκά υψηλή διψήφια αύξηση της επισκεψιμότητας, με δεδομένο ότι μόνο τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο αριθμός των επισκεπτών, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αυξήθηκε κατά 14%, συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2018. Συνολικά το 2018, το Smart Park είχε επισκεψιμότητα 5 εκατομμυρίων ατόμων.

Το Cambas project

Το δεύτερο μεγάλο έργο της εισηγμένης, που αποτελεί επένδυση 220 εκατ. ευρώ, αφορά το Cambas project. Εκτιμάται ότι μέσα στο προσεχές διάστημα, το υπουργείο Περιβάλλοντος θα προωθήσει για έλεγχο νομιμότητας το Προεδρικό Διάταγμα για τους όρους πολεοδόμησης, με την ενδεχόμενη έκδοσή του, που θα οδηγήσει στην εξασφάλιση των αδειών δόμησης, να θέτει πιο κοντά στη γραμμή εκκίνηση το έργο.

Το Cambas Project φιλοδοξεί να αποτελέσει γραφειακό hub υψηλών προδιαγραφών, προσελκύοντας μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Τα επενδυτικά σχέδια προβλέπουν την ανάδειξη των ιστορικών διατηρητέων κτιρίων, αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος της ανάπτυξης την οποία η Reds φιλοδοξεί να μετατρέψει σε υπερτοπικό επιχειρηματικό, εμπορικό και τουριστικό προορισμό.

Θα διαθέτει επιφάνεια 132.815 τετραγωνικά μέτρα, από τα οποία οι ανοιχτοί χώροι θα είναι 53.115 τ.μ. και η δομήσιμη επιφάνεια θα είναι 79.700 τ.μ. Από αυτά σε 30.000 – 40.000 τ.μ. θα αναπτυχθούν χώροι γραφείων, με την υπόλοιπη ανάπτυξη να διαθέτει κινηματογραφικές αίθουσες, καταστήματα, καφέ, εστιατόρια, χώρους αναψυχής, χώρους πολιτιστικών χρήσεων και ξενοδοχείο.

Tα σχέδια περιλαμβάνουν και την υλοποίηση μουσείου οινοποιίας που θα αναδεικνύει την ιστορία του χώρου.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − five =