αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟλοκληρώνεται η εξαγορά των Media Markt από τα Public- Το χρονικό μέχρι το μεγάλο deal

Ολοκληρώνεται η εξαγορά των Media Markt από τα Public- Το χρονικό μέχρι το μεγάλο deal

Στην τελική ευθεία των ανακοινώσεων βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες το πολυσυζητημένο deal για την ένταξη του ελληνικού βραχίονα της Media Markt στην ομπρέλα της Olympia Group και την ενσωμάτωση του εν συνεχεία, στα Public.

Όπως αναφέρει το Economistas.gr, Οι τελικές υπογραφές μεταξύ των δύο πλευρών έχουν πέσει, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ολοκληρωθεί και το due diligence για την καταγραφή-καταμέτρηση των αποθεμάτων που υπάρχουν στις αποθήκες της αλυσίδας.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών για την απόκτηση της Media Markt στην Ελλάδα ξεκίνησαν πριν από αρκετούς μήνες, ωστόσο και οι δύο πλευρές διέψευδαν τις φήμες περί επικείμενης συμφωνίας.

Όμως η πορεία τόσο της μητρικής εταιρείας όσο και της ελληνικής, δεν άφηναν περιθώριο για αλλαγή των σχεδίων.

Άλλωστε όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες οι διερευνητικές επαφές είχαν ήδη ξεκινήσει από το περασμένο καλοκαίρι, όπου αναζητήθηκαν επενδυτές για να αναλάβουν την θυγατρική του γερμανικού Ομίλου στην Ελλάδα.

Μετά την ολοκλήρωση των διερευνητικών επαφών με μεγάλους παίκτες του λιανεμπορίου, η ελληνική Media Markt εισήλθε σε αποκλειστικές συζητήσεις με την Olympia, οι οποίες και κατέληξαν θετικά τον περασμένο Δεκέμβριο.

Είχε προηγηθεί μία σειρά ισχυρών ανακατατάξεων στο εσωτερικό του γερμανικού Ομίλου της Media Markt, μετά και την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου Peter Haas και την ανάληψη των καθηκόντων από τον Tούρκο Yenal Gokyldirim, ο οποίος πέρα από τη χώρα του, εποπτεύει τις θυγατρικές στην Eλλάδα και τη Σουηδία.

Η απόφαση να κλείσουν οι ζημιογόνες θυγατρικές ήταν ξεκάθαρη από το νέο επικεφαλή του Ομίλου.

Και γεγονός είναι ότι η Media Markt δεν κατάφερε ποτέ από το 2005 που έκανε την εμφάνιση της στην ελληνική αγορά, να περάσει στην πρώτη θέση της αγοράς αλλά αντίθετα όλα αυτά τα χρόνια συσσώρευε ζημιές, οι οποίες συσσωρευτικά αγγίζουν τα 130 εκατ. Ευρώ, παρά τις κεφαλαιακές ενέσεις που γινόταν κατά καιρούς από την μητρική.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 4 =