αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟκτώ online projects που μπορείς να «τρέξεις» ακόμα και από ένα νησί ή μία παραλία | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Οκτώ online projects που μπορείς να «τρέξεις» ακόμα και από ένα νησί ή μία παραλία | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Το καλοκαίρι είναι μπροστά μας. Πως θα σου φαινόταν να βρεθείς σε ένα νησί και παράλληλα να τρέχεις το δικό σου project έχοντας έσοδα; Άλλωστε η πανδημία μας έμαθε, ανάμεσα σε άλλα, ότι πολλές δουλειές μπορούν να γίνουν remote με την βοήθεια των νέων τεχνολογιών.

Μπορείς λοιπόν να έχεις το δικό σου project και να το διαχειρίζεσαι ενώ είσαι σε κάποιον τουριστικό προορισμό. ‘Η ακόμα και σε κάποια παραλία κοντά στον τόπο διαμονής σου, αν δεν θες να ταξιδέψεις.

Τώρα θα δούμε μια… καλοκαιρινή λίστα. Παρακάτω λοιπόν θα δεις 8 online projects που μπορείς να ξεκινήσεις και να τα «τρέχεις» ακόμα και από την παραλία. Είναι projects στα οποία, συνήθως, μπορείς να εργαστείς σε ευέλικτα ωράρια, χωρίς να παίζει κομβικό ρόλο η τοποθεσία στην οποία βρίσκεσαι, και χωρίς να χρειάζεται να έχεις κάποια οπτική επαφή με τους πελάτες ή τους συνεργάτες σου.

1# Freelance δημιουργός περιεχομένου. Τα websites στην εποχή μας είναι αμέτρητα. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να φτιάχνει και το περιεχόμενο. Μπορείς λοιπόν να γίνεις ένας δημιουργός περιεχομένου. Να παρέχεις άρθρα για ένα ή περισσότερα sites. Ενώ υπάρχει επίσης η επιλογή να συνεργαστείς και με εταιρικά blogs. Κλείσε συμφωνίες για να πληρώνεσαι ανά μήνα ή «με το κομμάτι». Δες εδώ μια λίστα με μερικά ξένα τέτοια sites.

2# Μεταφραστής. Υπάρχουν πολλές ιντερνετικές πλατφόρμες, websites και εταιρίες που αναζητούν ανθρώπους για να μεταφράσουν κείμενα. Μπορείς να είσαι ένας από αυτούς. Αρκεί φυσικά να γνωρίζεις ξένες γλώσσες. Συνήθως τέτοιες συνεργασίες περιλαμβάνουν πληρωμή «με το κομμάτι». Και δεν έχει σημασία από ποια τοποθεσία κάνεις τις μεταφράσεις σου. Αρκεί να είναι καλές.

3# Πώληση φωτογραφιών online. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είσαι επαγγελματίας φωτογράφος. Υπάρχουν πλέον πολλά websites (δες εδώ μια σχετική λίστα) που σου επιτρέπουν να «ανεβάσεις» τις φωτογραφίες σου, και στην συνέχεια να πληρωθείς ανάλογα με τις πωλήσεις (downloads) που θα πετύχει η κάθε μια. Μπορείς να ξεκινήσεις ακόμα και με το κινητό σου, αν έχει μια αξιοπρεπή κάμερα. Ακόμα καλύτερα αν έχεις μια φωτογραφική μηχανή.

4# Το δικό σου website. Φυσικά δεν θα μπορούσα να αφήσω από έξω αυτό. Άλλωστε και το It’s Possible είναι ένα website που τρέχει full-remote. Τα δεδομένα εδώ έχουν ως εξής: Φτιάχνεις το δικό σου website (ή αναθέτεις σε κάποιον ειδικό να στο φτιάξει). Μέσα σε 1 εβδομάδα ή 15 ημέρες θα είναι στον «αέρα». Μετά το ζητούμενο είναι να χτίσεις ένα κοινό που θα σε διαβάζει (μήπως να το κάνεις μέσα στο καλοκαίρι για να είσαι έτοιμος τον Σεπτέμβριο;). Και στην συνέχεια θα μπορείς να έχεις έσοδα από διαφημιστικές συμφωνίες. Το συγκεκριμένο project μπορεί να «τρέξει» ακόμα και από το σπίτι σου, από ένα cafe, έναν co-working χώρο ή μια… παραλία.

5# Social media manager. Επίσης μπορείς να το κάνεις από οποιοδήποτε μέρος. Γίνεσαι ουσιαστικά ο διαχειριστής των social καναλιών μιας εταιρίας ή ενός επαγγελματία. Κάποια σεμινάρια πάνω στο αντικείμενο μπορούν να σε βοηθήσουν. Αναζητησε δουλειές στα Upwork, Freelancer, Fiverr και PeoplePerHour.

6# Γράψε ένα e-Book. Ήθελες πάντα να γράψεις μερικές εμπειρίες σου ή να ξεκινήσεις να γράφεις μια ιστορία φαντασίας; Τώρα είναι πολύ πιο εύκολο πρακτικά. Μπορείς να γράψεις ένα e-Book. Και σε αυτή την περίπτωση μπορείς να δουλεύεις ευέλικτα μέσα στην εργάσιμη ημέρα σου. Όταν το ολοκληρώσεις μπορείς να το ανεβάσεις σε πλατφόρμες όπως οι Amazon Kindle Direct Publishing και Smashwords. Δωρεάν.

7# Copywriter. «Το γράψιμο είναι μια παράλληλη δραστηριότητα που μπορείς να κάνεις εξ αποστάσεως», λέει η Kathy Kristof, CEO του Sidehusl.com, προσθέτοντας ότι «αυτό μπορεί να πληρωθεί αξιοπρεπώς». Πολλές εταιρείες προσλαμβάνουν editors για να δημιουργήσουν κείμενα για τους ιστότοπους τους, τα newsletters και τα blog post τους. Οι κειμενογράφοι έχουν συνήθως πτυχίο στα αγγλικά, στη δημοσιογραφία ή σε σχετικό τομέα, αλλά ορισμένοι εργοδότες ενδέχεται να προσλάβουν κειμενογράφους χωρίς κάποιο σχετικό πτυχίο. Μπορείς να βρεις remote copywriting δουλειές μέσα από πλατφόρμες όπως το FlexJobs και το ProBlogger.com. Η’ μπορείς να φτιάξεις το δικό σου προφίλ και να παρέχεις υπηρεσίες μέσα από το Fiverr.

8# Visual Assistant. Εάν είστε κάποιος που υπερηφανεύεται για την οργάνωση, την υπευθυνότητα και την τέχνη του να εκτελεί πολλές εργασίες εγκαίρως, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να γίνετε ένας εικονικός βοηθός, οι οποίοι είναι freelancers που υποστηρίζουν πελάτες εξ αποστάσεως. Ενώ οι άνθρωποι προσλαμβάνουν εικονικούς βοηθούς για πολλές διαφορετικές εργασίες, μερικές από τις πιο δημοφιλείς είναι για διοικητικά καθήκοντα, υπηρεσίες μάρκετινγκ ή άλλες υποχρεώσεις που διατηρούν την επιχείρηση σε καλό δρόμο και άνθηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H 26χρονη που παραιτήθηκε από την δουλειά της και τώρα βγάζει 170.000 δολάρια τον χρόνο ταξιδεύοντας

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + fifteen =