αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟκτώ χαρακτηριστικά που έχουν οι ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι (και μπορείς να τα αντιγράψεις)

Οκτώ χαρακτηριστικά που έχουν οι ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι (και μπορείς να τα αντιγράψεις)

Το να είσαι ανοιχτόμυαλος δεν είναι πάντα τόσο απλό όσο νομίζουμε. Στην πραγματικότητα, ίσως χρειαστεί να εκπαιδεύσετε τον εγκέφαλό σας για το πώς να είναι «ανοιχτός».

Όλοι έχουμε συμμετάσχει σε μια συζήτηση που μας κάνει να γουρλώνουμε τα μάτια μας και να αναρωτιόμαστε πώς μπορεί κάποιος να είναι τόσο στενόμυαλος ή… κολλημένος.

Αλλά αυτό που μερικές φορές δεν συνειδητοποιούμε είναι ότι το να είσαι ανοιχτόμυαλος είναι ένα skill όπως οποιοδήποτε άλλο. Χρειάζεται χρόνος και ενεργή εξάσκηση για να εκπαιδεύσουμε τον εγκέφαλό μας στο πώς να σκεφτόμαστε με αυτόν τον τρόπο.

Αλλά τι πραγματικά σημαίνει να έχεις ανοιχτό μυαλό; Το learning-mind παραθέτει 8 χαρακτηριστικά που έχουν οι ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι- και μπορείς να τα αντιγράψεις αν θέλεις να γίνεις ένας από αυτούς. Ίσως να μην καταφέρεις να φτάσεις στο επίπεδο που θες από την day 1, αλλά σίγουρα μπορείς να ξεκινήσεις την εξάσκηση.

1# Ακούνε πραγματικά τους άλλους

Οι ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι δεν ακούν απλώς, ακούν τις σκέψεις των άλλων και αλληλεπιδρούν κατάλληλα, αντί να ακούν για να φαίνονται απλά ευγενικοί.

2# Δεν φοβούνται να αμφισβητήσουν τις ιδέες τους

Οι πραγματικά ανοιχτόμυαλοι αγκαλιάζουν το challenge και συμμετέχουν σε συζητήσεις που μπορεί να αμφισβητήσουν τις ιδέες τους. Ίσως μάλιστα να μάθουν από αυτές τις συζητήσεις.

3# Το παραδέχονται όταν έχουν λάθος άποψη

Όταν κάνουν λάθος, το αποδέχονται και προσαρμόζουν κατάλληλα τις απόψεις τους.

4# Δίνουν στους άλλους την ευκαιρία να μοιραστούν τις σκέψεις και τα πιστεύω τους

Είτε πρόκειται για μια νέα ιδέα είτε για μια συγκεκριμένη πεποίθηση, είναι πάντα μια ευκαιρία να μάθετε και να αλληλεπιδράσετε με άλλους.

5# Δεν υποτιμούν τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις των άλλων

Δεν πρόκειται να συμφωνήσουν όλοι μαζί σας, αλλά το challenge εδώ είναι να αλληλεπιδράσετε κατάλληλα. Να έχετε σεβασμό για όσα έχουν να πουν οι άλλοι.

6# Θέλουν να λάβουν μέρος σε εποικοδομητικό διάλογο

Όταν οι άνθρωποι διαφωνούν μαζί σου, υπάρχουν δύο τρόποι να το δεις. Είτε θα το δεις ως ευκαιρία για να μάθεις κάτι, είτε ως απειλή. Μόνο μία από αυτές τις οπτικές είναι ανοιχτόμυαλη.

7# Έχουν ενσυναίσθηση

Δεν χρειάζεται να έχεις την ίδια εμπειρία με κάποιον για να έχεις ενσυναίσθηση. Όταν οι άλλοι μοιράζονται τις εμπειρίες τους, πιστέψτε τους, προσπαθήστε να τους καταλάβετε και να συμπάσχετε με τον καλύτερο τρόπο.

8# Είναι ταπεινοί ως προς τις γνώσεις τους

Δεν χρειάζεται να διαφημίζεις σε όλους… το πόσο έξυπνος είσαι. Το να είσαι πραγματικά ανοιχτόμυαλος σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να επιδεικνύεις την εμπειρία και τις γνώσεις σου. Α, και πρέπει να τις χρησιμοποιείς σωστά.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 17 =