αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟκτώ πράγματα που κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι. Και οι περισσότεροι από εμάς τα αγνοούμε

Οκτώ πράγματα που κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι. Και οι περισσότεροι από εμάς τα αγνοούμε

Τίποτα δεν γίνεται τυχαία σε αυτή τη ζωή. Οι πετυχημένοι άνθρωποι σε κάθε πεδίο, κάτι κάνουν καλά. Για αυτό καταφέρνουν να φτάσουν σε κορυφαίο επίπεδο.Και ενώ πολλές φορές νομίζουμε ότι η επιτυχία εξαρτάται από μια «μεγάλη απόφαση» ή μια «μεγάλη ιδέα», στην πραγματικότητα οι πετυχημένοι άνθρωποι έχουν καταφέρει να χτίσουν ένα σύνολο τακτικών, που τους οδηγεί προς τα πάνω. Είναι συνήθειες που εφαρμόζουν σε σχεδόν καθημερινή βάση. Μπορεί να μοιάζουν απλές, αλλά κάνουν την διαφορά.

Το αμερικανικό Inc.com έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα λίστα. Είναι 8 πράγματα που κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι. Και οι περισσότεροι από εμάς τα αγνοούμε. Δες λοιπόν τι πρέπει να βάλεις και στο δικό σου πρόγραμμα.

1# Συνεχώς βελτιώνονται. Ακόμα κι όταν φτάσουν στην επιτυχία, οι μεγάλοι ηγέτες δεν σταματούν να μαθαίνουν νέα πράγματα. Είναι σε μια φάση συνεχούς μάθησης. Επεκτείνουν συνεχώς τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Mark Zuckerberg, ο Bill Gates, η Oprah Winfrey, ο Warren Buffett και άλλοι εξαιρετικοί ηγέτες, διαβάζουν βιβλία καθημερινά.

2# Κάνουν παρέα με επιτυχημένους ανθρώπους. Είμαστε ο μέσος όρος των 5 ατόμων με τα οποία κάνουμε περισσότερο παρέα, όπως λένε οι ειδικοί. Στον δρόμο προς την επιτυχία, έχει σημασία να κάνεις παρέα με ανθρώπους που έχουν παρόμοιους στόχους, όραμα και φιλοδοξίες. Φυσικά απέφυγε να κάνεις παρέα με τοξικά άτομα, που θα σε κρατήσουν πίσω.

3# Ξέρουν ότι χρειάζεται χρόνος. Οι μεγάλοι ηγέτες είναι υπομονετικοί. Δεν αναμένουν να επιτύχουν σημαντικά αποτελέσματα σε μια ημέρα. Αντιθέτως, γνωρίζουν ότι τα βήματα που γίνονται κάθε μέρα θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη με την πάροδο του χρόνου.

4# Είναι ανοιχτοί στο feedback. Είναι σημαντικό να ακούς το feedback από ανθρώπους που εμπιστεύεσαι. ‘Η από πελάτες, αν είσαι επιχειρηματίας. Κάπως έτσι θα βελτιώσεις τα λάθη και θα φτάσεις εκεί που θες.

5# Δεν είναι δογματικοί. Οι σπουδαίοι leaders έχουν πάντα την τάση να αμφισβητούν την κοινή γνώμη. Τους φίλους τους. ‘Η ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό. Το ότι μια δουλειά γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο μέχρι σήμερα, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να βελτιωθεί. Οι leaders πάντα αναζητούν την καινοτομία και το νέο.

6# Αντιμετωπίζουν τους φόβους τους. Οι ηγέτες αναγνωρίζουν ότι οι φιλοδοξίες τους συνήθως περιλαμβάνουν κάποιο επίπεδο φόβου. Σημείωση: Δεν αισθάνονται πάντα καλά, αλλά κινούνται προς τα εμπρός ούτως ή άλλως. Η διαδρομή μπροστά στο φόβο και την αβεβαιότητα είναι συχνά αυτό που χωρίζει τους κορυφαίους από τους μέτριους.

7# Πιστεύουν στο όραμα τους. Μια startup είναι μια ομάδα ανθρώπων που πιστεύουν σε ένα μέλλον… που δεν υπάρχει ακόμη. Οι μεγάλοι ηγέτες φτάνουν σε ένα υψηλό επίπεδο σαφήνειας γύρω από το όραμά τους και καλλιεργούν μια ισχυρή πεποίθηση, για να παρακινήσουν και άλλους να συμμετάσχουν στην αποστολή.

8# Κοιτούν μακροπρόθεσμα. Δεν μένουν μόνο στα αποτελέσματα και στις κινήσεις που πρέπει να κάνουν σήμερα. Έχουν ένα μακροπρόθεσμο στόχο και ένα πλάνο για να φτάσουν εκεί. Κάνουν σταθερά βήματα κάθε ημέρα, και θέλουν να φτάσουν στον στόχο τους, χωρίς να αποσπάται η εστίαση τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × three =