αρχικηVIRALΟκτώ πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να έχεις πάνω στο γραφείο σου

Οκτώ πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να έχεις πάνω στο γραφείο σου

Τα δεκάδες μικρά πραγματάκια πάνω στο γραφείο σου το μόνο που καταφέρνουν είναι να σε αποσυντονίζουν: να αποσπούν την προσοχή σου, να σε αγχώνουν, να σε «πνίγουν».

Δεν λέμε να υπάρχει μόνο ένας υπολογιστής πάνω στο γραφείο σου, ούτε να μην έχεις κάποια απαραίτητα αντικείμενα που σε κάνουν αποδοτική. Αυτό που θέλουμε είναι να μάθεις από ποια πράγματα πρέπει να απαλλαγείς για να κάνεις την καθημερινότητά σου στο γραφείο πιο εύκολη.

Είναι πολύ απλό: ό,τι δεν χρησιμοποιείς συνεχώς, έχει έντονη μυρωδιά και αποσπά την προσοχή είναι απλά περιττό.

1) Μισοτελειωμένο φαγητό: Ένα ταπερ με γεύμα που δεν έχεις ολοκληρώσει δεν έχει καμία θέση πάνω στο γραφείο σου. Οι μυρωδιές από φαγητό είναι ενοχλητικές σε έναν εργασιακό χώρο και σου αποσπούν την προσοχή. Αν θες μπορείς να φυλάξεις το τάπερ με το φαγητό σε μια τσάντα ή μέσα στο ψυγείο που μπορεί να υπάρχει στο γραφείο (φρόντισε μόνο μην το ξεχάσεις εκεί!).

2) Γραφική ύλη (που δεν χρειάζεσαι πραγματικά): Δεκάδες στιλό (τα περισσότερα από τα οποία δεν γράφουν καλά ή δεν γράφουν καθόλου), μαρκαδοράκια, συνδετήρες, χαρτιά και μπλοκ που δεν χρησιμοποιείς, το μόνο που καταφέρνουν είναι να πιάνουν χώρο. Ενα στιλό και ένα μαρκοδαράκι που γράφουν καλά, ένα μολύβι και ένα μπλοκ είναι αυτά που χρειάζεσαι.

3) Φωτογραφίες που καλύτερα να κρατήσεις μόνο για τον εαυτό σου: Αν υπάρχουν φωτογραφίες που μπορεί να «χαλάσουν» το εργασιακό σου προφίλ και να σε εκθέσουν, καλύτερα να μην την βάλεις σε περίοπτη θέση πάνω στο γραφείο. Μην ξεχνάς ότι αυτές δεν τις βλέπεις μόνο εσύ.

4) Αρωματικά χώρου που μπορεί να ενοχλούν με την έντονη μυρωδιά τους: Μπορούν να σου αποσπούν την προσοχή και βέβαια η μυρωδιά τους να μην είναι τόσο ίδιο αρεστή και στους υπόλοιπους συναδέλφους σου.

5) Χαρτάκια-χαρτάκια-χαρτάκια: Αγχωτικά κίτρινα χαρτάκια με σημειώσεις και υποσημειώσεις που συσσωρεύονται στο γραφείο σου, στην οθόνη και στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή και δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον. Απαλλάξου από αυτά. Είναι προτιμότερο να σημειώνεις ότι δεν θέλεις να ξεχάσεις σε μια λίστα.

6) Προϊόντα περιποίησης, καλλυντικά: Αρώματα, κραγιόν, βερνίκια, σπρέι δεν έχουν καμία θέση πάνω στο γραφείο σου. Κράτησέ τα στην τσάντα σου κι άσε πάνω στο γραφείο σου ό,τι διευκολύνει πραγματικά τη δουλειά σου.

7) Συσκευές που σου αποσπούν την προσοχή: Όπως το κινητό σου. «Δεν γίνεται δουλειά» αν τσεκάρεις κάθε λίγο και λιγάκι τις ειδοποιήσεις σου.

8) Ανθυγιεινά σνακ: Πατατάκια, μπισκότα, κρουασανάκια, σοκολάτες: Μην αφήνεις πάνω στο γραφείο σου σνακ τέτοιου είδους που σε οδηγούν σε τσιμπολογήματα που όχι μόνο επιβαρύνουν την σιλουέτα σου αλλά παράλληλα σε κάνουν να θες να διακόψεις τη δουλειά σου για να τα γευτείς.

Πηγή: Bovary.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × one =