αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟκτώ λόγοι για να πηγαίνεις στο γραφείο έστω 10 λεπτά νωρίτερα

Οκτώ λόγοι για να πηγαίνεις στο γραφείο έστω 10 λεπτά νωρίτερα

Το να πηγαίνεις νωρίς στη δουλειά, για την ακρίβεια πριν ξεκινήσει το ωράριό σου, ίσως και να μην σου ακούγεται εκ πρώτης όψεως καλή ιδέα, καθώς ένα πράγμα προϋποθέτει: να ξυπνήσεις νωρίτερα από την ώρα που συνηθίζεις και άρα να κοιμηθείς κατά τι λιγότερο.

Υπάρχουν οκτώ λόγοι που αποδεικνύουν το να φτάσεις στον εργασιακό σου χώρο κάποια λεπτά πριν την προκαθορισμένη σου ώρα, μόνο καλό μπορούν να σου προσφέρουν και να σε κάνουν να βγεις ένα βήμα πιο μπροστά από όλους τους υπόλοιπους.

Η μετακίνησή σου είναι πιο εύκολη

Σε περίπτωση που οδηγείς, ξεκινώντας μία ώρα ή ακόμη και μισή ώρα πριν, θα γλιτώσεις την πρωινή κίνηση στους κεντρικούς δρόμους, ενώ θα απαλλαγείς από το άγχος και τα νεύρα που αυτή σου προκαλεί. Αν πάλι χρησιμοποιείς τα μέσα μαζικής μεταφοράς υπάρχει μεγάλη περίπτωση να βρεις θέση να κάτσεις. Αλληλούια.

Ο πρωινός καφές είναι φρέσκος

Γνωρίζεις πολύ πως όσο πιο αργά πηγαίνεις στη δουλειά, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να μην βρεις γουλιά καφέ να πιεις για να ανοίξει το μάτι σου ή να γεμίσεις το φλιτζάνι σου με έναν καφέ φίλτρου που θα έχει πικρίσει από τις ώρες που «καίει» στην καφετέρια. Το καλό του να φτάνεις νωρίτερα από τους περισσότερους στο χώρο της εργασίας σου είναι ότι μπορείς να φτιάξεις καφέ σαν να είσαι στην κουζίνα του σπιτιού σου. Και να τον απολαύσει φρέσκο και ζεστό, χωρίς να σου πάρει κανείς τη σειρά σου.

Το ψυγείο είναι όλο δικό σου

Θα έχεις παρατηρήσει ότι τα ψυγεία των εργασιακών χώρων γεμίζουν από τη μία στιγμή στην άλλη και σε κάνουν να αισθάνεσαι κάθε φορά που φτάνεις αργοπορημένος ή ακόμη και στην ώρα σου σαν να παίζεις Tetris, προσπαθώντας να χωρέσεις το δικό σου τάπερ ανάμεσα στα υπόλοιπα.

Έχεις χρόνο να σχεδιάσεις την ημέρα σου

Ακόμα κι αν δεν κάτσεις στο γραφείο για να πιάσεις κατευθείαν δουλειά, με το να φτάσεις νωρίς στη δουλειά έχεις την πολυτέλεια να μην βιαστείς. Αντ’ αυτού να χαλαρώσεις, να πάρεις τον χρόνο σου και να κάνεις ένα πλάνο στο μυαλό σου για τη δύσκολη μέρα που έχεις μπροστά σου.

Δύσκολα κάτι θα αποσπάσει την προσοχή σου

Ο χώρος εργασίας είναι άδειος. Ενώ οι συνάδελφοί σου είναι ακόμη στο δρόμο και παλεύουν να φτάσουν στη δουλειά, εσύ είσαι ήδη στο γραφείο μόνος. Εσύ και ο εαυτός σου, γεγονός που σου δίνει τη δυνατότητα να συγκεντρωθείς καλύτερα για να ολοκληρώσεις για παράδειγμα ένα πρότζεκτ που έχεις αφήσει στη μέση.

Είσαι μόνος με το αφεντικό

Είθισται -δεν είναι κανόνας- το αφεντικό / ο προϊστάμενος / ο υπεύθυνος να φτάνει στο χώρο εργασίας πιο νωρίς από τους εργαζόμενούς του. Πηγαίνοντας λοιπόν νωρίτερα από όλους τους άλλους στη δουλειά, έχεις την ευκαιρία να μιλήσεις και να γνωρίσεις λίγο καλύτερα το «μεγάλο κεφάλι» και εκείνο φυσικά εσένα. Ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να καταλήξει όλο αυτό. (Σε μία προαγωγή ή αύξηση μήπως;)

Έχεις χρόνο να πεις μια κουβέντα παραπάνω με τους συναδέλφους σου

Με απλά λόγια να κοινωνικοποιηθείς και να πεις μια κουβέντα παραπάνω τώρα που είσαι άνετος και τα κεφάλια δεν έχουν μπει ακόμα μέσα για τις υπόλοιπες οκτώ (και βάλε) ώρες της δύσκολης ημέρας σου.

Θα φύγεις (μάλλον) στην ώρα σου

Ένα από τα σημαντικότερα θετικά του να φτάνεις πριν από όλους στη δουλειά είναι ότι κερδίζεις πολύτιμα λεπτά στο να οργανώσεις καλύτερα και κατ’ επέκταση να φέρεις εις πέρας όλα όσα έχεις να κάνεις μες στην μέρα πιο αποτελεσματικά και γρήγορα. Αυτό συνεπάγεται ότι ίσως και να μπορέσεις να φύγεις δέκα ή δεκαπέντε λεπτά νωρίτερα από τη λήξη του ωραρίου σου. Δεν παίρνουμε όρκο -στην Ελλάδα ζούμε-, στο ευχόμαστε όμως.

Πηγή: askmen.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 3 =