αρχικηVIRALΟκτώ απρόσμενα σημάδια που δείχνουν… ότι είσαι πιο έξυπνος από τον μέσο όρο

Οκτώ απρόσμενα σημάδια που δείχνουν… ότι είσαι πιο έξυπνος από τον μέσο όρο

Είσαι αριστερόχειρας; Είσαι το πρώτο παιδί της οικογένειας; Μήπως η πρώτη φορά που δοκίμασες αλκοόλ ήταν σε σχετικά μικρή ηλικία; Αν ναι, τόσο το καλύτερο για εσένα. Βλέπεις, αν λάβουμε υπόψη μια σειρά επιστημονικών ερευνών και δημοσιεύσεων, αυτά που μόλις διάβασες αποτελούν μερικά μόνο από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που διαθέτουν δείκτη ευφυΐας πάνω από το μέσο όρο, των ατόμων εκείνων, αν προτιμάς, που «στροφάρουν» καλύτερα αλλά και γρηγορότερα από τους γύρω τους.

Οι πιθανότητες να ανήκεις σε αυτούς τους προικισμένους ανθρώπους αυξάνονται αν…

Είσαι το πρώτο παιδί της οικογενείας

Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας μελέτης που πραγματοποίησαν Νορβηγοί επιστήμονες, αποδεικνύεται ότι το πρωτότοκο παιδί κάποιας οικογένειας συνήθως έχει πιο υψηλό δείκτη ευφυΐας σε σχέση με τα αδέλφια του. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η διαφορά αυτή δεν οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες αλλά, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, στον επιπλέον χρόνο που αφιέρωναν οι γονείς στο πρώτο παιδί μέχρις ότου να φέρουν στον κόσμο το δεύτερο.

Είσαι αδύνατος

Μπορεί το πάχος να επηρεάζει την ευφυΐα ενός ανθρώπου; Αν πιστέψουμε μια σειρά μελετών που πραγματοποιήθηκαν μέσα στην τελευταία δεκαετία, κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό. Ενδεικτικά μόνο, αναφέρουμε ότι σύμφωνα με μια έρευνα του 2006, η μεγάλη περιφέρεια μέσης αποτελεί ένδειξη μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας, με βάση μια δεύτερη της ίδιας χρονιάς τα παιδιά που εμφανίζουν μειωμένες επιδόσεις σε μια σειρά γλωσσικών και άλλων τεστ είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν πρόβλημα με την παχυσαρκία ως ενήλικες ενώ, αν λάβουμε υπόψη τα συμπεράσματα μιας τρίτης μελέτης, η ύπαρξη αυξημένου Δείκτη Μάζας Σώματος σε ένα παιδί προσχολικής ηλικίας, αποτελεί ένδειξη μειωμένου IQ.

Έχεις γάτα

Με βάση τα ευρήματα μιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε το 2014 και στην οποία συμμετείχαν 600 φοιτητές αμερικανικών κολεγίων, οι άνθρωποι που προτιμούν τους σκύλους από τις γάτες ως κατοικίδια είναι πιο «εξωστρεφείς» και πιο «κοινωνικοί» σε σχέση με εκείνους που επιλέγουν τις γάτες. Αν, πάντως, προτιμάς τις γάτες από τα σκυλιά, δεν υπάρχει λόγος να απογοητεύεσαι για τις κοινωνικές σου επιδόσεις: σύμφωνα με την ίδια πάντα μελέτη, αποδείχθηκε ότι οι εθελοντές που επέλεγαν τα μικρά αιλουροειδή έναντι του καλύτερου φίλου του ανθρώπου, είχαν καλύτερες επιδόσεις στις ερωτήσεις που μετρούσαν την αντιληπτική ικανότητα των συμμετεχόντων.

Είσαι αριστερόχειρας

Αν λάβουμε υπόψη μια σειρά ερευνών που έχει πραγματοποιηθεί μέσα στην τελευταία εικοσαετία, αποδεικνύεται ότι οι αριστερόχειες έχουν καλύτερες επιδόσεις στην επονομαζόμενη «αποκλίνουσα σκέψη», που θεωρείται κοινό χαρακτηριστικό των πιο δημιουργικών ανθρώπων.
Παρόλα αυτά, βέβαια, βγάζουν αποδεδειγμένα λιγότερα χρήματα…

Είσαι ψηλός

Το πώς και το γιατί το ύψος επηρεάζει την οικονομική σου κατάσταση, είναι κάτι που έχει ήδη αναλυθεί από τους επιστήμονες. .Αυτό που εξετάζεται τώρα είναι το αν το μεγάλο ύψος ισοδυναμεί και με υψηλότερο IQ, όπως πιστοποιεί και μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2008 από το αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Princeton.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στα συμπεράσματα της συγκεκριμένης έρευνας, «Αποδεικνύεται ότι τα πιο ψηλά παιδιά έχουν καλύτερες επιδόσεις στα τεστ αντίληψης από την ηλικία των τριών ετών, δηλαδή πολύ πριν ξεκινήσουν να φοιτούν στο δημοτικό σχολείο».

Κατανάλωνες τακτικά αλκοόλ κατά την εφηβεία σου

Σύμφωνα με σχετική εργασία του Ιάπωνα εξελικτικού ψυχολόγου Satoshi Kanazawa, οι ενήλικες που σημειώνουν υψηλότερα σκορ στα τεστ ευφυΐας, κατά την εφηβεία τους συνήθιζαν να καταναλώνουν περισσότερο αλκοόλ σε σχέση με εκείνους τους ενήλικες που επέλεγαν να παραμένουν «στεγνοί» κατά την, κατά τεκμήριο, πιο «επαναστατική» περίοδο της ζωής τους.

Είσαι πιο «προοδευτικός»

Με βάση μια δεύτερη εργασία του Kanazawa, οι ενήλικες που είχαν πετύχει υψηλότερη βαθμολογία στα τεστ ευφυΐας κατά την παιδική και εφηβική τους ηλικία συνήθως έχουν πιο «προοδευτικές» και «προχωρημένες» αντιλήψεις πάνω σε ζητήματα που αφορούν την πολιτική και τη θρησκεία.

Έχεις χιούμορ

Σε μια μελέτη του 2010, στην οποία συμμετείχαν 400 φοιτητές ψυχολογίας, αποδείχτηκε ότι όσοι από αυτούς είχαν καλύτερες επιδόσεις σε μια σειρά τεστ που μετρούσαν την αφηρημένη σκέψη και τη λεκτική νοημοσύνη, διέθεταν και αυξημένη αίσθηση στο χιούμορ.

Για την ιστορία, η διαδικασία αξιολόγησης είχε ως εξής: αφού οι εθελοντές ολοκλήρωσαν τα τεστ, τους ζητήθηκε να συμπληρώσουν τις λεζάντες σε μια σειρά γελοιογραφιών και σκίτσων που προέρχονταν από το φημισμένο περιοδικό γνώμης New Yorker, τις οποίες κι εν συνεχεία βαθμολόγησε μια ομάδα ανεξάρτητων κριτών.

Πηγή: askmen.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + fourteen =