αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι startups σε αυτόν τον κλάδο τραβούν τις περισσότερες χρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα

Οι startups σε αυτόν τον κλάδο τραβούν τις περισσότερες χρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα

Οι fintech startups είναι αυτές που «σηκώνουν» τις περισσότερες χρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η Endeavor Greece με τίτλο «2021 Greek-Tech Ecosystem Insights & Predictions for 2022», από το περίπου 1 δισ. δολ που άντλησαν οι ελληνικές νεοφυείς εταιρείες το 2021, το 55% κατευθύνθηκε σε εταιρείες fintech (παροχή χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών μέσω της τεχνολογίας). Ειδικότερα, όσες δραστηριοποιούνται στους τομείς των πληρωμών, των τραπεζικών υπηρεσιών, αλλά και των ασφαλιστικών λύσεων, το 2021 βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Viva Wallet, που άντλησε πέρυσι 80 εκατ. δολ. και στη συνέχεια έγινε η πρώτη unicorn εταιρεία (με κεφαλαιοποίηση άνω του 1 δισ. δολ.), μέσα από το deal με την JP Morgan.

Σύμφωνα με την έρευνα της Endeavor Greece, εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε κλάδους όπως το real estate (proptech) ή σε κλάδους που αφορούν εναλλακτικούς τρόπους απόκτησης αυτοκινήτου, απορρόφησαν το 25% των κεφαλαίων που αντλήθηκαν συνολικά κατά την περυσινή χρονιά.

Τέλος, εταιρείες που έχουν εφεύρει εργαλεία για την απόκτηση δεξιοτήτων και τη διευκόλυνση της παροχής υπηρεσιών στον χώρο της εκπαίδευσης, απορρόφησαν το 8% του συνόλου των κεφαλαίων το 2021.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × two =