αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι startups που «σήκωσαν» εκατομμύρια αλλά… έβαλαν λουκέτο το 2019

Οι startups που «σήκωσαν» εκατομμύρια αλλά… έβαλαν λουκέτο το 2019

Ο startup δρόμος δεν είναι καθόλου εύκολος. Δεν είναι τυχαίο ότι περίπου 8 στις 10 startups τερματίζουν την λειτουργία τους πολύ γρήγορα. Μια σχετική λίστα έφτιαξε το TechCrunch. Σε αυτή θα δεις μερικές startups, οι οποίες τερμάτισαν την λειτουργία τους το έτους που μας πέρασε. Παρότι οι περισσότερες από αυτές είχαν «σηκώσει» μεγάλες χρηματοδοτήσεις.

Δείτε μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Chariot (2014-2019)

Χρηματοδότηση που σήκωσε: $3 εκ. (εξαγορά από τη Ford)

Η Chariot θέλησε να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που μετακινούνταν μαζικά οι άνθρωποι (αντί για λεοφωρείο για παράδειγμα), διαθέτοντας έναν στόλο από βανάκια. Η διαδρομή θα καθοριζόταν από μια συνολική ψηφοφορία.

Αφού την εξαγόρασε η Ford, την έκλεισε 2 χρόνια αργότερα χωρίς να δώσει πολλές εξηγήσεις πέρα του ότι τα ΜΜΜ και οι ανάγκες των ανθρώπων στις μεγαλουπόλεις άλλαζαν ραγδαία.

 

HomeShare (2016-2019)

Χρηματοδότηση που σήκωσε: $4.7 εκ.

Η Startup προσπάθησε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των αυξανόμενων ενοικίων στα διαμερίσματα, ματσάροντας ενοίκους που θα συγκατοικούσαν σε διαμερίσματα χωρισμένα σε “micro-rooms”. Το Μάρτιο είχε περίπου 1.000 ενεργούς ενοίκους.

 

MoviePass (2011-2019)

Χρηματοδότηση που σήκωσε: $68.7 εκ. (+ εξαγορά από Helios και Matheson)

Το MoviePass, μια υπηρεσία αγοράς εισιτηρίων, είχε έναν πολύ αργό και επώδυνο θάνατο. Για αρκετά χρόνια, κάθε μήνα είχε και από μια νέα καταστροφή. Έχανε πολλά λεφτά, περιόριζε τις υπηρεσίες της, απέλυε προσωπικό, δανειζόταν κιάλλα λεφτά και μάλιστα υπέστη και μια μεγάλη παραβίαση δεδομένων. Ώσπου έφτασε τελικά στο σημείο να μπει σε μια κατάσταση “ζόμπι”.

Στο τέλος, οι ιδρυτές αποφάσισαν να δείξουν έλεος και να της κάνουν “ευθανασία”.

 

Munchery (2010-2019)

Χρηματοδότηση που σήκωσε: $125 εκ.

Ένα από τα πρώτα σκάνδαλα του 2019 ήταν και η υπηρεσία delivery, Munchery. Η εταιρεία έστειλε email στους χρήστες της ενημερώνοντάς τους για το κλείσιμό της, όμως τα συνεργαζόμενα εστιατόρια έκαναν πολλές καταγγελίες εις βάρος της. Συγκεκριμένα, το Munchery τα εκμεταλλεύτηκε στις τελευταίες ώρες “ζωής” του, επιτρέποντας στους χρήστες να συνεχίσουν να παραγγέλνουν παρ’όλο που η εταιρεία δεν είχε λεφτά να πληρώσει για τίποτα.

Ο CEO και οι venture capitalists της εταιρείας παρέμειναν σιωπηλοί, οι μαγαζάτορες όμως έκαναν ακόμα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της!

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − seven =