αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι next generation ομάδες δουλεύουν εξ αποστάσεως. Εδώ είναι οι 5 κανόνες για να το κάνεις σωστά

Οι next generation ομάδες δουλεύουν εξ αποστάσεως. Εδώ είναι οι 5 κανόνες για να το κάνεις σωστά

Οι νέες τεχνολογίες έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Έκαναν τις εταιρικές ομάδες να εργάζονται πιο ευέλικτα και να οργανώνονται πιο εύκολα. Πάνω από όλα όμως, έχουν καθιερώσει την εξ αποστάσεως εργασία. Ένας εργαζόμενος μπορεί πλέον να δουλέψει από το σπίτι του ή από σχεδόν οπουδήποτε αλλού.

Από την άλλη μεριά, οι εξ αποστάσεως εργαζόμενοι βοήθησαν τις εταιρίες να επεκτείνουν την εμβέλεια τους και να γλιτώσουν κάποιο κόστος. Δεν είναι βέβαια εύκολο μοντέλο. Μπορεί να είναι δύσκολο να οργανώσεις συναντήσεις, να τηρηθούν deadlines και να διαχειριστείς τις ζώνες ώρας. Χρειάζεται μεγάλη εμπιστοσύνη, επικοινωνία και οργάνωση για την εκτέλεση μιας επιτυχημένης ομάδες εξ αποστάσεως. Εδώ είναι 5 σωτήρια tips, έτσι όπως τα διαβάσαμε στο αμερικανικό inc.com.

1# Έχε συχνή επικοινωνία με τα μέλη. Το πιο σημαντικό πράγμα για τις απομακρυσμένες ομάδες είναι η επικοινωνία. Κάθε μέλος της ομάδας πρέπει να είναι πρόθυμο να απαντά σε κλήσεις, κείμενα, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τακτικά, ακόμα και όταν θεωρείται ότι είναι εκτός ωραρίου.

2# Βάλε τους ανθρώπους που εμπιστεύεσαι. Η απομακρυσμένη εργασία απαιτεί πολλή εμπιστοσύνη. Βάλε στην ομάδα μόνο άτομα που γνωρίζεις ότι θα εργαστούν σκληρά, χωρίς κάποιον διευθυντή πάνω από το κεφάλι τους.

3# Ευελιξία μεταξύ των μελών. Επειδή οι απομακρυσμένες ομάδες είναι συχνά συνδεδεμένες 24 ώρες το 24ωρο, ειδικά όταν έχουν διεθνή χαρακτήρα, είναι σημαντικό να σέβονται τα όρια του άλλου, στο εσωτερικό τους. Αν ένα μέλος δεν μπορεί να συμμετέχει π.χ. σε μια τηλεδιάσκεψη αργά το βράδυ, οι άλλοι πρέπει να το σεβαστούν.

4# Χρησιμοποίησε την τεχνολογία προς όφελος σου. Είπαμε ότι οι νέες τεχνολογίες κάνουν τα δεδομένα πιο εύκολα. Χρησιμοποίησε πλατφόρμες όπως το Slack, για να δουλέψει το μοντέλο καλύτερα.

5# Προγραμματισμένα meetings. ΟΚ, μπορείς να έχεις κάθε ημέρα επικοινωνία με κάποιους εργαζομένους. Είναι επίσης καλό όμως, να έχεις οργανωμένα meetings, πχ μια φορά τον μήνα, στο οποίο θα συζητιούνται θέματα που αφορούν την δουλειά, και θα βλέπεις την πρόοδο που έχει γίνει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × one =