αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι millennials, η Gen Z και οι άλλοι: Ποια δουλειά θα σε κάνει πιο χαρούμενο ανάλογα με την γενιά που ανήκεις

Οι millennials, η Gen Z και οι άλλοι: Ποια δουλειά θα σε κάνει πιο χαρούμενο ανάλογα με την γενιά που ανήκεις

Μία νέα έρευνα έκανε το διάσημο career site Glassdoor. Προσπάθησε να βρει τις δουλειές με τις οποίες είναι χαρούμενη κάθε γενιά. Τα αποτελέσματα βασίζονται σε εργαζομένους στις ΗΠΑ, που έβαλαν τις σχετικές βαθμολογίες από το 1 έως το 5.

Για τη Gen Z, για παράδειγμα, η δουλειά με την υψηλότερη μέση βαθμολογία είναι αυτή του υπεύθυνου προσλήψεων. Αυτή η δουλειά για εκείνη τη γενιά είχε μέση βαθμολογία 4,79.

Όπως εξηγεί η έρευνα, «οι εργαζόμενοι της Gen Z είναι πιο ικανοποιημένοι με ρόλους που τους δίνουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν την κουλτούρα της εταιρείας και να έχουν κοινωνικό αντίκτυπο». Άλλωστε, τα μέλη της Gen Z δείχνουν να δίνουν μεγαλύτερη σημασία σε σχέση με προηγούμενες γενιές στο κλίμα που επικρατεί μέσα σε μία εταιρεία, όπως φάνηκε κατά τη διάρκεια της λεγόμενης Μεγάλης Παραίτησης, όταν νεαροί εργαζόμενοι εγκατέλειπαν μαζικά τις θέσεις τους σε εργασιακούς χώρους τους οποίους θεωρούσαν τοξικούς.

Οι μεσίτες είναι η κορυφαία θέση από τους millennials, με μέση βαθμολογία 4,58.

Από την άλλη, σύμφωνα με την έρευνα, η Gen X και οι Boomers «βρίσκουν ικανοποίηση σε ρόλους που απαιτούν περισσότερα χρόνια εμπειρίας, έχουν μεγαλύτερη ευθύνη και ευρύτερο αντίκτυπο σε όλη την επιχείρηση, όπως ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος».

Στον παρακάτω πίνακα που δημοσίευσαι το Business Insider μπορείτε να δείτε όλες τις δουλειές που κάνουν χαρούμενους τους ανθρώπους κάθε γενιάς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × four =