αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι ESA αναζητά νέους αστροναύτες. Μήπως ενδιαφέρεσαι;

Οι ESA αναζητά νέους αστροναύτες. Μήπως ενδιαφέρεσαι;

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία προχωρά ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA). Για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια, προχωρά στην πρόσληψη νέων αστροναυτών.

Όπως ανακοίνωσε η ESA, στις 31 Μαρτίου 2021 θα ανοίξουν οι αιτήσεις για τις διαθέσιμες θέσεις. Μάλιστα η ESA ενθαρρύνει έντονα τις γυναίκες να υποβάλουν αίτηση, στα πλαίσια της ισότητας που προωθεί.

Ο Γενικός Διευθυντής της ESA Jan Wörner τόνισε ότι η ESA βρίσκεται στην καρδιά της εξερεύνησης του διαστήματος και τώρα πρέπει να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο. «Αυτή η διαδικασία πρόσληψης είναι το πρώτο βήμα και ανυπομονώ να παρακολουθήσω τον οργανισμό να αναπτύσσεται σε όλους τους τομείς της εξερεύνησης του διαστήματος και της καινοτομίας, με τους διεθνείς εταίρους μας, τα επόμενα χρόνια» σημείωσε.

«Η εκπροσώπηση όλων των τμημάτων της κοινωνίας μας είναι ένα κομμάτι που λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη», είπε ο David Parker, Διευθυντής της ESA για την Ανθρώπινη και Ρομποτική Εξερεύνηση. Και συμπλήρωσε: «Η διαφορετικότητα στην ESA δεν πρέπει να αφορά μόνο την καταγωγή, την ηλικία, το υπόβαθρο ή το φύλο των αστροναυτών μας, αλλά ίσως και τις σωματικές αναπηρίες. Για να κάνουμε αυτό το όνειρο πραγματικότητα, παράλληλα με την πρόσληψη αστροναυτών, ξεκινάμε το Parastronaut Feasibility Project – μια καινοτομία που έχει έρθει η ώρα να πραγματοποιηθεί».

Η περίοδος αιτήσεων θα διαρκέσει από τις 31 Μαρτίου έως τις 28 Μαΐου 2021 και η ESA θα εξετάσει μόνο τις αιτήσεις που υποβάλλονται στον ιστότοπο ESA Career εντός αυτών των οκτώ εβδομάδων. Μετά από αυτό, θα ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής έξι σταδίων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2022.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν περισσότερες πληροφορίες, αλλά και να ενημερωθούν για τα σχετικά events σε διάφορες γλώσσες που ετοιμάζει η ESA εδώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + 20 =