αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι Career Experts του πανεπιστημίου του Princeton, λένε ότι το βιογραφικό σου πρέπει να έχει 5 συγκεκριμένα πράγματα

Οι Career Experts του πανεπιστημίου του Princeton, λένε ότι το βιογραφικό σου πρέπει να έχει 5 συγκεκριμένα πράγματα

Είναι μια συζήτηση που κάνουμε συχνά: Τελικά, τι πρέπει να εμπεριέχει το «τέλειο βιογραφικό»; Ψάχνοντας να βρουν απαντήσεις, οι Career Experts του πανεπιστημίου του Princeton (ένα από τα κορυφαία στον πλανήτη) κατέληξαν σε κάποια βασικά συμπεράσματα. Τα οποία παραθέτει το αμερικανικό inc.com.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτούς τους ειδικούς, για να πάρεις την επόμενη καλή θέση εργασίας, το βιογραφικό σου πρέπει να έχει 5 συγκεκριμένα στοιχεία. Είτε είσαι αρχάριος, είτε σε πιο προχωρημένο στάδιο καριέρας. Είναι αυτά που θα δεις παρακάτω. Εσύ πόσα από αυτά τα tips ακολουθείς;

1# Βιογραφικό σχετικό με τη θέση. Στόχος σου είναι να κλείσεις μια συνέντευξη με αυτό το βιογραφικό. Μην απαριθμείς λοιπόν κάθε (άσχετο) επίτευγμα που είχες κατά την διάρκεια της διαδρομής σου. Δώστε προσοχή στην περιγραφή της ανοιχτής θέσης- δείτε ποιες λέξεις κλειδιά, χαρακτηριστικά ή δεξιότητες ζητούνται και μετά εξετάστε πώς θα τις παραθέσετε στο βιογραφικό σας. Όχι, δεν νοιάζει κανέναν εκείνη η δουλειά που είχες κάνει ως barman στη Ρόδο, ενώ ήσουν φοιτητής.

2# Εύκολο να διαβαστεί. Το έχουμε ξανά πει. Ζούμε στην εποχή των… αμέτρητων βιογραφικών. Το βιογραφικό σου πρέπει να μπορεί να «σαρωθεί» μέσα σε 15-30 δευτερόλεπτα. Να είναι σύντομο (ιδανικά μιας σελίδας), το περιεχόμενο να είναι σωστά οργανωμένο, και να έχει χρησιμοποιηθεί μια γραμματοσειρά που διαβάζεται εύκολα.

3# Λάβε υπόψη τον αναγνώστη. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ποιος θα διαβάσει το βιογραφικό σου. Όπως σημειώνουν οι Career Experts του πανεπιστημίου του Princeton, υπάρχουν διαφορές στο στυλ, τον τόνο, τις λέξεις-κλειδιά και το περιεχόμενο ανάμεσα σε όλες τις βιομηχανίες, σε όλο τον κόσμο. Φρόντισε να προσαρμοστείς ανάλογα με την περίπτωση και να κινηθείς σωστά.

4# Στόχοι που έχεις πετύχει. Γίνε συγκεκριμένος. Χρησιμοποίησε ρήματα σε ενεργητική φωνή, περιέγραψε το task/project που ολοκλήρωσες με επιτυχία, και στην συνέχεια παρέθεσε το τελικό αποτέλεσμα. Το value που προσέφερες.

5# Η επεξεργασία βιογραφικού είναι μια συνεχής διαδικασία. Όχι, δεν θα φτιάξεις το «τέλειο βιογραφικό» μέσα σε μια νύχτα και μετά θα το αφήσεις ίδιο… για χρόνια. Χρειάζεται να επανεξετάζεις συνεχώς το βιογραφικό σου, να το ανανεώνεις και να το βελτιώνεις. Φρόντισε να κάνεις μια «ανανέωση» ανά τακτά διαστήματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 6 =