αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι 9 λόγοι για τους οποίους δεν περνάς ποτέ την πρώτη job interview

Οι 9 λόγοι για τους οποίους δεν περνάς ποτέ την πρώτη job interview

Όλα δείχνουν να πήγαν καλά. Έστειλες το βιογραφικό σου για την θέση που τόσο ήθελες. Η εταιρία σε κάλεσε για συνέντευξη, πήγες, και σου είπαν ότι θα σε ειδοποιήσουν. Αλλά από τότε έχουν περάσει εβδομάδες και δεν είχες κανένα μήνυμα. Έχεις απορριφθεί. Κι αν αυτό συμβαίνει ξανά και ξανά, ίσως κάτι δεν κάνεις καλά.

Τι μπορεί να πάει στραβά και δεν σου επιτρέπει να περάσεις την πρώτη job interview σε μια εταιρία; Πολλά μπορεί να πάνε στραβά. Το κορυφαίο career site, Glassdoor, εστιάζει σε 9 συγκεκριμένους λόγους. Αν έχεις υποπέσει σε κάποιο από αυτά τα λάθη, τότε πρέπει να σκεφτείς εκ νέου την στρατηγική που θα ακολουθήσεις στην επόμενη συνέντευξη.

1# Πήγες απροετοίμαστος. Είναι κάτι που θα φανεί άμεσα. Φρόντισε λοιπόν να ξέρεις κάποιες βασικές πληροφορίες για την εταιρία. Και να έχεις μερικά αντίγραφα του βιογραφικού σου μαζί.

2# Δεν έχεις αρκετό πάθος. Επίσης σημαντικό. Αν η άλλη πλευρά δει ότι… βαριέσαι ή ότι θέλεις να δουλέψεις στην επιχείρηση επειδή απλά δεν έχεις άλλες επιλογές, μάλλον θα σε απορρίψει.

3# Ήσουν πολύ παθητικός. Πολλοί υποψήφιοι, για να μην υποπέσουν σε λάθη, πάνε στην τακτική του «φουλ άμυνα». Δεν δίνουν καμία απάντηση έξω από τα αναμενόμενα, δεν κάνουν καμία τολμηρή ερώτηση. Έτσι όμως είναι πολύ πιθανό να μην σε θυμάται κανείς αμέσως μετά την συνέντευξη.

4# Είσαι πολύ επιθετικός. Οκ, μην πας στο άλλο άκρο. Αν εμφανιστείς υπερβολικά επιθετικός και αιχμηρός, είναι επίσης πιθανό να απορριφθείς.

5# Κακή πρώτη εντύπωση. Η πρώτη εντύπωση μετράει σε όλα τα πράγματα στην ζωή μας. Έτσι και στις job interviews. Έχε λοιπόν επαφή με τα μάτια, κάνε μια χειραψία με μεσαία δύναμη και φρόντισε να είσαι ειλικρινής. Η καλή πρώτη εντύπωση μπορεί να σε οδηγήσει στην θέση που τόσο θέλεις.

6# Δεν τους έδειξες ότι ”είσαι εδώ για να μείνεις”. Κάθε εταιρία θέλει να επενδύσει μακροπρόθεσμα σε έναν εργαζόμενο. Το χειρότερο για αυτούς είναι να επενδύουν χρόνο και χρήμα σε εσένα, και μετά… να φύγεις για αλλού.

7# Δεν ταιριάζεις με την εταιρική κουλτούρα. Κάθε εταιρία αναζητά διαφορετικού τύπου εργαζομένους. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, όπως είπαμε και πριν, είναι μια έρευνα σχετικά με το πως διαμορφώνονται τα δεδομένα στην εταιρία που θες να πας. Και προσπάθησε να δείξεις στην συνέντευξη, ότι ταιριάζεις σε αυτά τα δεδομένα.

8# Δεν είσαι θετικός. Μην μιλήσεις αρνητικά για τον προηγούμενο εργοδότη ή τους πρώτην συναδέλφους σου. Φρόντισε να είσαι ευγενικός και με τον κάθε ένα άνθρωπο που συναντάς μέσα στην νέα εταιρία.

9# Άργησες στη συνάντηση. Αν δεν υπήρξε κάποιος πολύ σοβαρός λόγος, τότε η ακύρωση ή η αργοπορία σε μια job interview σημαίνει ότι… δεν πολύ ενδιαφέρεσαι για τη θέση. Αυτό θα εκλάβει η άλλη μεριά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 1 =